| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Okresní nemocnice

V Chebské porodnici jsem se poprvé objevila při vyšetření KTG z podnětu mého gynekologa. Už tehdy jsem od pánů doktorů odcházela se smíšenými pocity. Váhala jsem, zda je to ta pravá porodnice k narození našeho syna, ale jelikož byla nejblíže, vybrali jsme ji. 22.2.2004 jsme ve 23:15 vyrazili do Chebu a já si celou dobu byla jistá, že jen s poslíčky. Po té co mi sestřička natočila KTG a provedla vyšetření, tak bylo jasné, že se bude rodit a pochválila mě za krásné načasování, protože jsem byla otevřená na 8. Postupem času jsem začala zjišťovat, že průběh vyšetření před porodem a porod posisovaný v předporodních kurzech se od skutečnosti liší. Jako prvorodička jsem neměla žádné zkušenosti a to mě sestra vyšetřila jen jednou, píchla vodu, a pak už se mě chodila ptát, zda se už cítím na porod, jestli se přesunem na sál, zda vyhopknem na porodní křeslo,... Velmi mě udivilo, že doktorku a dětskou sestru volala až po vytlačení hlavičky. Jenže u toho ten hladký průběh porodu zkončil. Při té klasické poloze při porodu se mi tlakem při rození nějakým způsobem zablokoval nerv, či co a já přestala cítit tělo od pasu dolů, stahy, porodní bolesti, dokonce mi ustaly kontrakce. Sestra letěla pro injekci, ale ani podání mi nepomohlo. Pomohla mi tedy malého vytlačit předloktím a já si v tu chvíli připadala jak tuba na zubní pastu. Celé tohle snažení doktora kmentonala velmi hlasitě tím, že mám sama vědět kdy tlačit a pod. Myslím, že kdyby se mnou nebyl manžel, tak pištěla daleko víc. Největší bezmoc ale byla v tom, že jsem jim všem mohla říkat jak chtěla, že nic necítím, že mi nejde tlačit atd. Nikdo neposlouchal, neslyšel, nevěřil,... Malej se narodil 23.2.2004 ve 2:30 a měl 49cm a 3250g. Tím to nezkončilo, doktorka z ničeho nic začala ječet, že kdo si myslím, že za mě odrodí placentu? Nepíchla mi ani nic na umrtvení a začala mi zašívat snad 8 stehů. Při sepisování lékařské zprávy zkoumala důvod volby Chebské porodnice oproti Plzeňské. Dovolili jsme si hodně zvolit tuto porodnici! Však poprvé a naposledy!!! Když odešla, přišla sestra a vyzvala manžela, aby mi pomohl spolu sní slézt z porodního lůžka a odvedli mě do pokoje , kde jsem byla další 2hod. po porodu. Zvláštní, po porodu se dvě hodiny nesmí vstávat natož chodit. Komplikace při porodu měla dohru v podobě bolesti nohy. 3/4 roku jsem chodila po doktorech a hledala příčinu a pomoc. Různá vyšetření a nedůvěra. Nebýt té nesnesitelné bolesti, ale já už nemohla ani spát. Nakonec mi neurolog zjistil napětí svalů od páteře a vše se urovnalo rehablitací.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.