| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Fakultní nemocnice

Tak se nám konečně narodila 2.8.2008 krásná holčička a tak bych chtěla přidat svoji zkušenost s porodnicí v HK.Hned na začátku musím říct, že jsem byla hrozně moc spokojená, ikdyž ne vše dopadlo podle mých představ.Když jsme přijeli do porodnice, bylo totiž úplně plno,rodilo se na všech sálech. Na příjem jsme dorazili s manželem ve 3:00 ráno s tím, že mě praskla voda, ale bolesti nemám.Vzali mě tedy na příjem a přípravu,kam mě manžela nepustili,což mě docela vadilo,protože jsem tam byla hodinu a čtvrt než se uvolnil jeden sál,ale naštěstí to byl nadstandart (takže vlastní záchod a sprcha - všem doporučuju!) V 4:15 mě sestra dovedla na sál a řekla,že za chvilku za mnou pošle manžela.No ta chvilka trvala 40 minut!Ale omlouvá je to, že měli opravdu frmol.V 4:20 mě taky začli první kontrakce tak hned potom co zaúčinkoval yal gel (doporučuju, aplikace je mnohem rychlejší a příjemnější než klystýr a v porodnici jsou na něj sestry zvyklé, sama se ptala zda ho mám) jsem zařla hopsat na míči.Když dorazil manžel tak jsem sew přestěhovala i s míčem do sprchy a při každé kontrakci jsem si na břicho a záda pouštěla horkou vodu.Je to strašná úleva.Ve čtvrt na šest se přišel podívat doktor a sestra mě napojila na monitor. To bylo na porodu to nejhorší.Nejdřív jsem musela dvacet minut ležet na zádech a potom dalších dvacet na boku.To byli kontrakce opravdu hodně silný,ale pak jsem zase vlezla do sprchy a bylo to fajn. Kolem sedmé hodiny jsem už i ve sprše pociťovala kontrakce dost silné a tak jsem vyslala manžela zda by někoho přivedl, že se chci poradit ohledně epiduralu.Po zkušenosti s prvním porodem jsem si řekla, že ho prostě chci! No a tak manžel sehnal porodní asistentku,ale ta akorát předávala směnu (v sedm ráno se mění služby), takže jsem musela chvilku počkat až příjde nová asistentka.Ta dorazila v 7:10 a že se na to teda podíváme. Vylezla jsem na postel, PA skontrolovasla nález, vykulila oči a prohlásila, že žádný epidurál nebude,protože při další kontrakci tlačíme.No úplně mě tím vykolejila,takže jsem ani nestačila zaprotestovat, že nechci rodit v leže na zádech,ale na stoličce.Bylo to všechno strašně rychlé, třikrát jsem zatlačila a už byla malá venku, přesně v 7:13.Doktorka i dětská sestra přiběhly až když malá byla venku.Byl to rychlý a bezproblémový porod,žádný nástřih ani poranění.V porodním plánu jsem uváděla,že bych chtěla darovat pupečníkovou krev,ale ani na to nebyl bohužel čas.Rodila jsem rychle,měnily se směny a jak už jsem zmiňovala, rodilo se na všech sálech.Když přiběhla dětská sestra,dala mě malou na chvilku na bříško a pak manžel šel s malou na první ošetření a zhruba za dvacet minut mě ji poprvé přinesl na kojení.Pak nás ještě nechali zhruba půl hodiny na sále a už mě odváželi na oddělení (chystal se další porod, jinak se nechává na sále dvě hodiny).Protože oddělení šestinedělí bylo úplně plné ležela jsem na oddělení těhotných.Nejprve na třílůžkovém pokoji,ale večer se uvolnil nadstandart, tak jsem pak byla sama.To si nemůžu vynachválit,měla jsem tam plné soukromý, budilo mě jen vlastní dítě a hlavně návštěvy za mnou mohli až na pokoj a to je rozhodně příjemnější než s nimi sedět na chodbě.Když to vše shrnu,tak ikdyž mě nevyšlo vše tak jak jsem si přála,byla jsem s přístupem personálu a péči o mě i miminko naprosto spokojená.Paní doktorce Křepisnké i PA Bydžovské a Maléřové patří můj velký dík.Ikdyž měly plné ruce práce a jistě už byly unavené,tak jim nechyběl úsměv a velice milé chování.Na oddělení těhotsných jsem také byla strašně moc spokojená.Všechen personál byl milí a ochotný pomoci a poradit ve dne v noci.V Hradci to prostě bylo fajn.:-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.