| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Táta na „mateřské“

Nerad bych tu byl za člověka, který ještě nic nepoznal a umí jenom radit, ale...
Mám pocit, že Jirka opravdu není muž na mateřské dovolené ale spíš baby-siter.
Protože na domácí práce moc není...alespoň tak jsem pochopil větu, že sice děti hlídá, ale domácnost stejně vede Eva.
Připadá mi to podivné - stejně jako fakt, že chce děti poté předat Evě, která se úspěšně brání.
Buď musí svoji roli "muže v domácnosti" přijmout se vším všudy a domácnost včetně dětí skutečně vést s tím, že pak může Evě děti předat - a nebo se stará o děti a v tom případě na plný úvazek 20 hodin denně.
Není pravda, že bych zas až tak nevěděl, o čem mluvím. Když bylo mé neteři osm měsíců a synovci devět let, byl jsem nezaměstnaný. Abych se nějak realizoval, nabídl jsem švagrové, že se budu starat o domácnost a děti, aby mohla chodit do práce. Přijala to. Ráno jsem synovce vypravil do školy a staral se o neteř - krmení, přebalování, hraní, uspávání...během té doby jsem měl jako povinnost uklidit částečně dům (s malými dětmi je uklízení sysifofská práce), uvařit večeři a umýt nádobí. Odpoledne jsem vyzvedl synovce ze školy a pomáhal mu s úkoly.
Tenhle model mi vyhovoval - připadal jsem si využitý a užitečný.
Proti roli muže v dománosti bych tedy v zásadě nebyl. Nemyslím si, že by tím děti nějak strádaly. Jenom si muž musí zvyknout na fakt, že není živitelem rodiny.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.