Mé těhotenství bylo rizikove,od 18.unora jsem 4.týdny ležela na Vinohradech,ale protože se můj stav zhoršil,přesně 18.března mě převezli v noci k Apolináři.Noční měla paní dokt.Klímková a byla velmi milá,stejně jako ostatní personál.Zastavili začínajici porod ve 29.týd.noc jsem přečkala na por.sále.Neustale se mě někdo ptal zda něco nepotřebuju a kontrolovali mě.Další 2.dny jsem byla na hekárně,to přiznavám,že nebylo moc přijemné,spát se nedalo,protože tam neustale někdo chodil,ale co chci,vždyť tam byli právě maminky,které měly svůj den D.A i mě někdo kont.a dostavala jsem potřebné léky.Pak jsem byla přeložena na riziko.To bylo jako v pohádce se srovnáním na Vinohradech.Lékaři byli velmi mili p.Sosna i Bindr.Udělali mi steh a pobyla jsem další 4.týdny.Ve 35.týd.mě pustili domu,protože miminko mělo už 2.600kg.Bohužel mělo od 25týd.polohu konce panevního a tak zustalo až do porodu 4.5.02.To mi doma praskla ranv 7.30voda,tak jsme jeli zpátky k Apolináři.Tam mě přijali na sale/vedle rizika,zapomela jsem číslo/udělali nezbytná vyšetření,když vyndali steh,uz jsem byla otevřená na 4cm.Pak to šlo celkem rychle.Manžel byl u mě.Porodní asis.byli super,Ištoková,Dvořáčková,Mašková,Honzáková i dět.sestra Rokosová/to si nepamatuju,opisuju z pamětního listu/Neustale mě kontr.a doporučovali různé polohy a nabizely vodu aspon ke zvlhčení.dok.Vráblík porod vedl.Honzík se narodil v 15.04.celkem slušné na prvorodičku,kdyby šel hlavičkou bylo by to super,ale i KP se dal zvladnout.Na šestineděli P3bylo vše OK.sestřičky i dok.velmi ochotní.Jen si s odstupem času myslím,že se měl Honzík narodit cisař.řezem,ikdyž měl jen 2.600kg.Měl totiž pupečník 2*kolem krku a když měl celé tělo venku a hlavu stále uvnitř,tak už se mu nedařilo.Pak ho museli rozdýchvat.Možná by měl lepší adaptaci,ale to je asi těžké.A já bych neměla tolik stehu.Kdybych měla přiště rodit,tak zase jen u Apolináře a kdyby to byl zase KP,tak si prosadim cisař.řez.Přeji Všem,at zažitky z porodu jsou jen samé dobré.
P.S.Dok.Koucký mi několikrát dělal ultrazvuk,dle mého názoru je také velmi ochotný lékař,jen nesouhlasím s jeho rčením,že KP,jsou brnkačka.A v bříšku jsem opravdu neměla velrybu,tak mi zněli zvuky,když mi natačeli průtoky krve.Pan.dok.mě uklidnil,že tam opravdu je miminko.
Míša
Předchozí