Milá Johano,
nedávno jsem se vrátila z Vyškovské nemocnice a mám stejnou diagnózu jako ty - endometriozu. Taky mě operovali - vlastně jsem byla pod laparoskopem dvakrát a řeknu ti, že jsem byla mile překvapená přístupem sestřiček i lékařů. Tu první narkózu jsem zvládla líp a chodila jsem pár hodin po operaci - tak to má být, jestli sis důsledně pročetla ty "papíry" co ti dávali podepsat před zákrokem, musela ses dočíst, že je to z určitých důvodů, proč to dělají (samozřejmě kvůli našemu dobru). Ovšem druhou jsem moc nezvládla a možná právě proto se sestřičky sice snažily, ale ten den jsem nebyla schopná vstát. Nikdo mě nenutil, což oceňuji. Je možná také rozdíl v tom, že jsem ležela dole na gynekologii, ne na šestinedělí, nevím. Každopádně i mě se stalo to co tobě - léky a informace. Víš, mě se honily hlavou spousty dotazů (tobě asi taky), přece jen pro laika je složitější pochopit, co jej čeká a v té souvislosti se správně rozhodnout o své budoucnosti. Mrzí mě, že se cítíš ochuzena o informace. Já jsem si prostě našla chvilku a lékaře i sestry o ně požádala, vždy mi je ochotně podali. Na druhou stranu je naprosto chápu, jsou neskutečně vytížení, takže řeknou pacientkám základ a pokud se dál nezajímáš, mají pocit, že je všechno jasné. Btw. jednám ve svém oboru naprosto stejně. Nechci, aby jsi měla pocit, že se jich nějak zastávám, je to prosté: já byla nadmíru spokojená a to připouštím, že když mě moje gynekoložka posílala do Vyškova, tak jsem reagovala, že TAM mě tedy nedostane... :-D Přesvědčila mě a jsem jí vděčná! Starali se o mě i ostatní pacientky moc hezky (a jak jsem za těch několik týdnů mohla poznat, jejich vystupování se neměnilo i v době, kdy se jejich řady ztenčily o nemocné a kapacita oddělení byla využita na 100 % - možná i více :-)). Byla jsem příjemně překvapená i z jejich snahy najít optimální další léčbu pro moji osobu. Jejich přístup považuji za vysoce profesionální, jejich pracovní nasazení za obdivuhodné a jsem ráda, že jsem nakonec skončila tady...
Přeju ti hodně zdraví a štěstí. Doufám, že vytoužené miminko na sebe nedá dlouho čekat...
Předchozí