Ahoj Marketo, to abys nechodila do porodnice s romantickymi predstavami, je naprosto na miste. Rodila jsem pred pul rokem, a protoze pred tim jsem stravila par tydnu na rizikovem oddeleni a povidala si s holkama, co jsme se pred porodem stridaly na pokoji, vim o zakulisi docela dost.
S otcem u porodu radeji nepocitej, me ho po par vymluvach nakonec zavolali, ale musela jsem se porad o to starat. Je mozne, pokud nebudes hned na sale, ze ho k tobe pusti az ve vypuzovaci fazi porodu, a to mne bylo uz skoro jedno, jestli tam je. Znama, co mela svou porodni asistentku, tu radeji nezavolali vubec, aby jim asi nefusovala do remesla. Jinak ja jsem mela komfort sprchy, mice od zacatku, ale dalsi znama, co dela primo na zenskem oddeleni sestricku, tej nedali mic, protoze nebylo misto. Kdyz se sejde vice porodu najednou, je to pak v tomhle smeru problem. Na me byli asistentky hodne, taky jsem se radeji moc neptala a kricela az ke konci, asi proto ze byl u mne manzel.
Mam jednu spatnou zkusenost s porodni asistentkou na prijmu. Kdyz jsem se zeptala, jestli miminku nelita moc puls nahoru a dolu (zrovna me strasne pichalo v brise a mimco se strasne vrtelo), misto aby odpovedela, zarvala: "Vy tomu nejak rozumite!" Kdyz jsem dodala, ze jsem lezela na rizikovym a pres mesic me dennodenne delali monitor.... Ani me nenechala domluvit a dodala:"Nojo, holky z rizika, ty jsou nad nas vsechny!" Jestli se miminku dari fajn, jsem se proste nedozvedela....
Sestricky na rizikovem oddeleni jsou ANDILCI!!! Jeste jednou velky dik za to, ze se to tam dalo prezit. Bez nich by to bylo tezke. Zato detske sestricky na sestinedeli...... Nojo, asi jsem byla strasna citlivka, jako dalsich 99 procent holek po porodu. Skoda, ze se s tim tady nepocita. Neodpovedely mi snad jedinkrat slusne. Ani nedokazali odpovedet na to, kolik miminko pribralo. Snad jako druhorodicka to priste s nima zvladnu lepe. Navstevy jsem cele probrecela manzelovi na rameni a kdyz bylo nejhur zajela jsem s mimcem na riziko za ANDILKAMA!
Co zaverem, porod neni tak hroznej, jak vypada. Na lekarskou peci nemuzu rict jedine spatne slovo. Jen to zachazeni s lidskejma bytostma, ktery jsou v dane chvili docela bezradny a bezbranny a potrebovali by pomocnou a chapavou naruc, trochu pokulhava.
Marketo, jestli chces napis na zahradka01@email.cz
Předchozí