v této porodnici jsem rodila v květnu, a abych řekal pravdu, moc spokojená jsem nebyla, a sama se tomu divím když čtu skoro samé kladné hodnocení.mám s ní podobné zkušenosti jako markutka.
rodila jsem v noci, a kdyby tam se mnou nebyl manžel, byla bych tam celou dobu skoro pořád sama. porodní asistentka přišla jednou za čas, doktorka mi přišla otrávená, že zas někdo rodí v noci.šití mě strašně moc bolelo, a tak jsem chvílema i zakřičela ( ale to samo, nebylo to schválně), doktorka mě okřikla, žě mě to nemůže bolet když mám epidurál a umrtvení ( to mi ale prostě nezabralo-nic z toho, ani trošku).po porodu jsem se cítila opravdu hodně slabá (nakonec se ukázalo, že je to z toho, že mám velmi slabý krevní obraz a hemoglobin s hodnotou téměř pro transfuzi krve). další den mi sestry v rychlosti ukázali, jak se o malou starat, když jsem se v zoufalství zeptala , jestli je můžu zavolat, kdybych něco nezvládala, a že jsem opravdu hodně slabá , točí se mi hlava až tak že mám strach že mi malá upadne, řekly my že ne, jelikož jsou přes den u porodů a že se ted musím starat sama. co se týče mě, u vizity se mě doktorka sice ptala jak se cítím, několikrát jsem říkala že jsem opravdu HODNĚ slabá a unavená, tak mi řekla že "ted už budu slabá furt".sice mi řekli, že má mslabší krevní obraz, ale prý "to zvládám dobře a ta hodnota zas tak špatná není". s tím vážením před a po kojení mám stejnou zkušenost jak markutka, taky mi bylo vyčteno že nevážím,(měla jsem totiž strach že mám málo mléka) ale nikdo mi neřek že to mám dělat a už vůbec ne jak.říkala jsem si ,jestli se ke mně nechovají tak některé sestry proto, že já právě málokdy někoho s něčím otravuju, opravdu jsem po někom něco chtěla minimálně, právě naopak, byla jsem spíš pasivní-např. jedna sestra se mě zeptala jestli chci jídlo přinést na pokoj nebo si zajdu do jídelny, já ji poprosila jestli by byla tak hodná a donesla mi ho jelikož se mi opravdu točí hlava, řekla mi že teda jo ale je to naposled- přišla mi protivná, ale na paní co byla se mnou na pokoji byla jako med).když jsem potom šla na kontrolu k mému gynekologovi, zhrozil se když viděl, jakou jsem měla hodnotu hemoglobinu, říkal že se diví že jsem neomdlívala a že doufá že mi sestry v porodnici hodně pomáhaly, že jsem musela být opravdu hodně slaboučká...aspoň jsem se ale ujistila, že ta slabost a to že jsem občas chtěla pomoc byla v porodnici oprávněná a opravdu nevím proč byly některé sestry tak protivné.ale lhala bych kdybych řekla že všechny,.opravdu tam byly i úplné SLUNÍČKA které na mě jen promluvily a hned mi zvedly náladu.ovšem dodnes nevím proč na mě některé byly takové jaké byly a nevzpomínám na období po porodu moc ráda.tímto nechci nikoho odradit od porodu v opavě, je to jen můj subjektivní prožitek o který jsem se chtěla podělit.
Předchozí