Rodila jsem v Jilemnici své první dítě a celkově jsme byla spokojená. Velkým plusem je přístup sester a lékařů jak na porodním tak na odd. šestinedělí. Až na jednu vyjímku - stará dětská sestra, co nutila flašku, když nešlo kojení(kojím doteď mimochodem), byli všichni velmi milí a ochotní, nezažila jsem žádný protažený obličej, nechuť, nepříjemnost. Měli jsme problémy s kojením a pomáhalo celé oddělení. Jediná maličkost, co by se dala vytknout je, že se lékaři nepředstavují, takže coby nezkušená prvorodička netušíte, jestli je to dětský doktor, ortoped, doktor z porodnice, uklízečka či kdo...... ta se teda aspoň pozná podle koštěte v ruce
Co se týče porodu samotného, tak por.asistentka byla vcelku v pohodě, jen bych ocenila, kdby se zeptala, zda klistýr a holení ano či ne, z její strany to byla samozřejmost bez debat. Nechtěla jsem přirozený porod, ale epidurál(na který teda naštěstí ani nedošlo), takže nedokážu posoudit přístup při požadavku na jinou polohu, než v polosedě, žádné zasahování, oxitocin po porodu atd. Jestli mají takhle kladný přístup i v těchto případech, tak je Jilemnice dobrá volba i pro ty, co volí porod co nejvíce přirozený.
Co mě trochu mrzelo je, že nedošlo k přiložení miminka ještě na sále, ale porod byl nakonec kleštěmi, tak možná to byl ten důvod. Nakonec bylo přiloženo jen o něco později, takže to až tak nevadilo. Miminko můžete mít u sebe neustále, ale je třeba si o něj říct. Po porodu ho odvezli na dětské odd. ale stačilo požádat a bylo u nás. Stejně tak v noci.
Co mi trochu vadilo bylo, že při rentgenu kyčlí vám ho odvezou a ta stará sestra mu automaticky strčí dudlík, aniž by se zeptala, zda vám to nevadí. Taky bych ocenila, kdyby byla možnost a samozřejmost mimčo neustále doprovázet, tak jak to probíhalo třeba ve Vrchlabí.
Ale až na tyto drobnosti bych chtěla Jilemnici pochválit a poděkovat všem za skvělý přístup!