Já si to prožívám teď a podobné šťastné příhody mě naplňují radostí. Vždyť amniocintéza má 99,9% spolehlivost.. To snad popletly zkumavky.. Jak potom věřit jejich 1% riziko potratu při odběru. Je otázka, jak tyto procenta počítají. Gynekolog nám otevřeně řekl, že se to v podstatě nedá vysledovat. Pochybuji, že jsi po porodu psala do genetické poradny, že si mohou zapsat do statistik špatné výsledky, nebo že něco takového někam zaznamenala porodnice.
Nám vyšla pravděpodobnost 1:35 chromozomální vady. Genetická poradkyně (Genet) byla opravdu nepříjemná a povýšená. Ultrazvuk je v pořádku, lékaři prohlížení miminka dělalo radost a působil velmi pečlivě a profesionálně.
Odběr jsme odmítli, v případě neslučitelné vady se životem bychom to pravděpodobně uvážili. Ale jedna věc je myslet, co bych udělala kdyby, a co uděláš když to opravdu nastane. Strašlivé rozhodnutí postavené na vodě.
Už nebřečím, naděje je naděje, vlastně si s tím nedělám hlavu a upřímně se raduji z každého pohybu. Postižené děti jsou prý také línější. Moje postižená kamarádka prohlásila "dauníci jsou v pohodě". Tak ho přijmeme, lásku a úsměv od něj určitě dostaneme.
Lusika
Předchozí