Příspěvky 1 až 10 z 19
[Dalších 9 >>]
Katka |
|
|
Jíst kostival?
(11.2.2007 19:49:27 Komentář ke článku co takhle dát si špenát?
)
No nevím, svého času upozorňovali i známí bylinkáři na to, že v kostivalu jsou rakovinotvorné látky, takže by se rozhodně neměl ani pro lékařské účely užívat vnitřně (pouze na obklady, masti apod.). Teď z hlavy nevím o jaké látky konkrétně se jedná, ale četla jsem to ve více pramenech.
Odpovědět |
|
Shayla a 3 kluci |
|
|
Re: med
(5.2.2007 16:48:17 Komentář ke článku Zavařování
)
Proč se med při tepelném zpracování stává toxickým? To slyším poprvé... Myslí se tím zavařování nebo i pečení???
Odpovědět |
|
Věrka+Ondra3.04.03 |
|
|
ahoj
(6.11.2006 7:13:34
)
tak jsem poctive docitala vasi diskusi od zacatku a objevila odkaz na tyhle stranky, tak si zadam o pritele. chci zacit s bio stravou, krome jogurtu amleka toho moc zatim nekupujem, nemam zkusenosti:O(.
Odpovědět |
|
dába |
|
|
kyselý chleba
(27.9.2006 12:15:58 Komentář ke článku Kváskový chléb
)
Ahoj, chci se zeptat, jestli je normální, že je kváskový chleba kyselý. Vyrobila jsem si kvásek podle návodu v bio kuchařce Hanky Zemnové, krásně mi vzešel, upekla jsem z něj chleba (normálně v troubě), taky pěkně vzešel, vypadal super, trochu vlhčí a hutnější konzistence, asi jako tužší perník, ale sražený nebyl, krájet šel vzorně. Ale měl nakyslou chuť, moc mi nechutnal, šlo to ještě tak s s něčím kyselým - marmeláda, rajčata.
Kvásek jsem se snažila zachovat na další pečení, ale nebyl čas, rozdělila jsem ho na dva - jeden jsem nechala v pokojové teplotě, ten pořád pracoval, po čase začal ale strašně smrdět po lihu a ten co sem měla v lednici se rozdělil na mouku a takovou černou tekutinu nahoře a také divně zapáchal, tak jsem oba vyhodila. Asi se oba zkazili, co? Jak často se musí péct, aby kvásek vydržel?
Děkuji předem za rady Dába
Odpovědět |
|
vitta |
|
|
med
(13.9.2006 14:19:42 Komentář ke článku Zavařování
)
Med je bohužel nevhodný k jakémukoli tepelnému zpracování - stává se toxickým. S pozdravem vitta.
Odpovědět |
|
Dianka (04+06+09) |
|
|
Re: Sušený kvásek
(18.7.2006 13:16:59 Komentář ke článku Kváskový chléb
)
Pimpo, tenhle kvásek je spíš jenom na chuť do kvasnicového chleba. Nefunguje to tak, že bys to rozmíchala s vodou a ono to hned kvasilo :-( Měla jsem ho doma, dokonce jsem i původně zkoušela ten český sušený kvásek od Natury a pěkně jsem pohořela :-) Takže doporučuju buď si ho založit z té žitné mouky a vody a nebo ho koupit v těch Michelských pekárnách čerství. Kamarádka říkala, že v podkrkonoší ho mají k mání běžně v každé sámošce.
Odpovědět |
|
|
Pimpa |
|
|
Sušený kvásek
(17.7.2006 17:54:20 Komentář ke článku Kváskový chléb
)
Objevila jsem sušený kvásek v DM od Alnatury, cenu si nepamatuju, ale bude zhruba podobná jako z těch pekáren.
Odpovědět |
|
Biomamka |
|
|
Re: IO BIO od Popolin
(6.7.2006 20:06:09 Komentář ke článku biooblečení na mimi
)
Důležitá poznámka, díky. Přemýšlela jsem, jakou velikost právě pořídím... Jo, koukala jsem, že pak mají i hooodně velké, které se normálně nedají vůbec sehnat.
Odpovědět |
|
Pimpa |
|
|
IO BIO od Popolin
(6.7.2006 14:44:06 Komentář ke článku biooblečení na mimi
)
Máme zavazovací bodýčko a je opravdu z velmi tenké bavlny. Ale na léto - to těhle veder, bylo by naprosto ideální. Píšu "bylo by", kdyby nám totiž bylo. Jednak je náš mimináč trošku větších rozměrů a jednak tahle bodýčka nejsou šitá na látkové pleny - TAKŽE NA TO POZOR! Pokud ho budete kupovat, berte větší velikost. Pro představu - velikost 62/68 mu byla možná tak první měsíc......
Odpovědět |
|
|
Příspěvky 1 až 10 z 19
[Dalších 9 >>]
|
|