| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Vánoční strom s osvětlením v Olomouci

Vánoční strom s osvětlením v Olomouci
Letošní trhy budou opět jedinečné svým nádherným osvětlením. Dominantou náměstí bude majestátní vánoční strom, který se rozzáří tisíci světýlky a přinese do našich srdcí pravou vánoční náladu. Pokud byste si chtěli pořídit stejná vánoční světýlka k Vám domů, můžete je zakoupit našem spřáteleném internetovém obchodě na adrese https://i-market.cz/165-vanocni-osvetleni
Kromě stromu bude celé náměstí i okolí zdobeno překrásnými světelnými instalacemi, které vytvářejí nezapomenutelnou atmosféru plnou magie a pohody.

Olomouc je město bohaté na historii a krásné památky, které stojí za to navštívit během vánočních trhů. Při procházce náměstím a jeho okolím můžete obdivovat například:

Sloup Nejsvětější Trojice: Tento barokní monument z roku 1754 je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Sloup, vysoký 35 metrů, je zdoben sochami svatých a náboženskými výjevy a představuje jeden z vrcholů barokního sochařství ve střední Evropě.

Radnice s orlojem: Olomoucká radnice je krásná gotická stavba z 14. století. Na jejím severním průčelí se nachází orloj, který byl vytvořen v roce 1420 a v 50. letech 20. století byl přestavěn v duchu socialistického realismu.

Katedrála svatého Václava: Tento gotický klenot, jehož výstavba začala v roce 1107, se pyšní nádhernými vitrážemi a vysokými věžemi. Katedrála dominuje městskému panoramatu a je jednou z nejvýznamnějších sakrálních staveb v České republice.

Kaple svatého Jana Sarkandera: Barokní kaple, postavená v roce 1721 na místě bývalého vězení, kde byl mučen a zemřel svatý Jan Sarkander. Interiér kaple zdobí fresky a sochy, které připomínají jeho život a mučednictví.

Arcibiskupský palác: Tento krásný palác z 17. století je sídlem olomouckého arcibiskupa. Budova je významná svým barokním a rokokovým interiérem, který můžete obdivovat při speciálních prohlídkách.
Názory k fotce (videu) (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Vlastnosti fotky

Vložil:zahradní stan
Rozměry:1000 x 1328
Datum:13.3.2024 10:54:38
Kategorie:Kultura
Štítky:#dekorace #olomouc #vanoce #vanocnistrom #zima
Zobrazeno:392 x

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.