Nakládaný hermelín se "špekáčkama"
Ingredience: Hermelín špekáčky DEKO (kořeněná směs k nakládání zeleniny) cibule (hodně) česnek ocet bobkový list nové koření celý pepř nakládaná kapie i s nálevem Harisa (sterilizovaná pikantní zeleninová směs) feferonka (já jsem použil sterilizovanou) olej
Příprava: Připravil jsem si nálev - přiměřeně vody ve které jsem rozvařil (cca 5 minut) přiměřené množství DEKA (tak, aby to bylo jedlé - možná trošku slanější - ostatní suroviny sůl trošku stáhnou), ocet, nové koření, celý pepř, bobkový list a velké množtví cibule nakrájené na kolečka (ovařená v nálevu z DEKA byla super)- nechal jsem prochladnout; hermelín jsem nakrájel na malé kousky, špekáčky na stejnou velikost, rovnal jsem je do nádoby, prokládal jsem česnekem nakrájeným na kolečka, cibulí z nálevu, nakládanou kapií, trošku Harisy; celé jsem to potom zalil prochladlým nálevem včetně veškerého použitého koření, taky jsem použil nálev z kapie a trochu oleje.
Protože Hermelín i buřty byly nakrájeny na malé kousky (rovnou na sousta), odlil jsem trochu nálevu a celé jsem to mohl podávat jako salát.
Doporučená příloha: pečivo, pivo
|