|
|
Jahodový dort |
|
Autor: Plzeň , 25.3.2009 | |
| Jahodový dort: Suroviny 200 g krystalového cukru 1 dl oleje, 1 dl vedy 1 kypřící prášek, 4 vejce 200 g polohrubé mouky
Náplň: 3 vanilkové pudinky 12 dl kompotových jahod 2 vanilínové cukry 3 pol. lžíce krystal. cukru
Na ozdobu: 2 dl smetany na šlehání 1 ztužovač šlehačky a čerstvé jahody
Pracovní postup Celé vejce vyšleháme s krystalovým cukrem. Přidáme olej, vedu, mouku a kypřící prášek. Promícháme, těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve vyhřáté troubě upečeme. Necháme vychladnout. Polejeme náplní, kterou necháme ztuhnout. Potom na koláč rozetřeme vyšlehanou smetanu se ztužovačem.
Náplň: Kompotové jahody spolu se šťávu rozmixujeme. V trošce vody si rozmícháme vanilkové pudinky. Do rozmixované hmoty přidáme vanilkové pudinky, krystalový cukr, vanilínový cukr a spolu uvaříme za stáleho míchání. Polovychladnutou náplň rovnoměrně rozetřeme na vychladlé těsto.
Na závěr ozdobíme krájenými jahůdkami a hoblinkami z čokolády (to už je moje iniciativa to v původním receptu nebylo uvedený :-)) ) |
|
Zobrazeno doposud 468 x.
|
|