Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Houskový knedlík

Autor: Kacka + 3 , 3.11.2006

Ingredience:


60dkg hrubé mouky, 1/2 litru mléka nebo sodovky, 2 až 3 žloutky, vrchovatá lžička soli, 4 housky, máslo na opečení housek.


Postup:


Z mouky, mléka nebo sodovky, žloutků a soli připravíme tužší, ale vláčné těsto. Navrch pomoučníme a necháme odpočinout. Housku nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle. Osmahnuté dáme na těsto, přikryjeme utěrkou a necháme odpočívat. Mezitím dáme vařit vodu do fakt velkého hrnce. Do těsta vmícháme osmaženou housku a namočenýma rukama uděláme dva velké knedlíky. Vhazujeme do vroucí vody a hned odpíchneme ode dna, aby se nepřichytily. Vaříme asi 30 minut. Při vaření jednou obrátíme. Uvařené vydnáme a ihned krájíme (kráječem nebo ostrým nožem).


Do tohoto knedlíku se nedává žádné kypřidlo, těsto se ale musí dobře vypracovat!

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 452 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.