Asi na 6 porcí potřebujem: - 2 vajíčka, bílky a žloutky zvlášt, + 2 žloutky navíc - 100g krupicovýho cukru - 1 lžička vanilkový esence - 500g sýra mascarpone - 175ml silný černý kávy - 125ml rumu nebo brandy (obzvlášt vhodný pro kojící:-) - 24 cukrářských piškotů - 2 lžíce kakaa - 2 lžíce hořké nastrouhané čokolády(dávám víc)
Postup: 1. ve vodní lázni za mírnýho varu rozšlehám 4 žloutky s cukrem a vanil.esencí.Když je směs světlá a tak hustá,že se udrží na metle,odstavim nádobu ze sporáku a nechám ÚPLNĚ vychladnout.Občas promíchám, at se neudělá škraloup.
2. když je žloutková směs uplně studená,zašlehám do ní mascarpone.Ušlehám tuhý sníh z bílků a vmíchám ho do směsi sýra a žloutků.
3. v misce smíchám kafe a alkohol(neupíjíme!!).Do směsi pak rychle namáčím piškoty(rychle aby se nerozmáčely uplně) a vykládám na dno misky.
4. na piškoty dám asi půlu sýrové směsi.Opakuju znova,zakončíme sýrovou směsí.Nejlíp přes noc necháme vychladit.
5. před podáváním posypu kakaem a bohatě strouhanou čokoškou |