Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

koložvárské zelí

Autor: didka+Pája06+Viki09 , 11.2.2008

moc dobrý, zkuste zelí trochu jinak než ke knedlíkům;o)


Potřebujeme: 500gr kys. Zelí, 500gr rýže, 500gr mletého masa… pokud máte víc jedlíků, přidejte suroviny jak chcete, snažte se dodržet poměr surovin 1:1:1. + 1 kelímek smetany na vaření, nebo šlehačky.


Mleté maso osmahneme na cibulce, přidáme sůl, pepř, kmín, případně směs koření na guláš.
Podlijeme cca 1,5dcl vody, a dusíme do změknutí masa, cca 15minut.
Rýže  se uvaří klasicky dle návodu.


Do zapékací mísy dáme na spodek vrstvu kys. Zelí, na to vrstvu  hotového masa, a uvařené rýže.  Vrstvení opakovat až do zaplnění mísy, poslední vrstvu dejte zelí.
Zalijeme smetanou na vaření nebo šlehačkou (1kelímek), lehce osolit i poslední vrstvu zelí.
Zapéct cca 30minut, až začne zelí hnědnout. Zelí dáváme syrové, přímo z pytlíku, nijak předem nedusíme. Nález ze zelí klidně nalít taky do mísy, dle toho kdo jak má rád kyselou chuť. 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 845 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.