Recept je několikrát vyzkoušený, vždy osvědčený. Autorka je Katka Bímanová (cvičitelka aerobiku)
Potřebujeme: kuře (překvapivě:-)), 1/2-3/4kg cibule (podle chuti),6-8 stroužků česneku, 1/8 másla, masox (1 kostka), rýže (příloha), muškátový oříšek, kari, sójová omáčka, arašídy nebo mandle (sáček), sůl
Postup: Nakrájet cibuli na jemná půlkolečka a vložit do pekáče, promíchat se solí. Rozpusit máslo, vmíchat do něj rozetřený česnek a potřít tím rozporcované posolené kuře a to pak položit do pekáče mezi cibuli. Vývarem z masoxu mírně podlít. Na kuře pak nasypat kari, muškátový oříšek, přiklopit a péct (cca hodinku). Pak sundat poklop, do sosu přidat sojovou omáčku (klidně víc) a nasypat arašídy nebo mandle a na každou porci kuřete dát plátek másla. A dopéct až bude mít kuře zlatou kůrčičku. Podáváme s rýží, která se na talíři ztrácí pod vrtsvou cibule a oříšků. Mňam!
|