Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Domácí bejlííííz

Autor: Beezi,V+J , 1.12.2007
Dnes mám extra tip pro všechny, kteří mají rádi sladké likéry, kterým moje babička s oblibou říkávala "lepihub" :-)))) Příprava tohoto likéru možná vypadá složitě, ale věřte, že trochu té práce při výrobě opravdu stojí zato.

Co budete potřebovat:



  • 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka



  • 2 krabičky neslazeného TATRA mléka



  • 8 lžic strouhaného kokosu



  • 2 vanilkové cukry



  • 500 - 750 ml rumu (podle chuti)




  1. Dvě plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly potopené, mírným varem vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout, v žádném případě neotvíráme horké!!



  2. Na suché teflonové pánvi opražíme dorůžova osm lžic strouhaného kokosu a ještě horký ho nalijeme do misky, kam jsme nalili dvě krabičky neslazeného TATRA mléka. Necháme 24 hodin v lednici macerovat.



  3. Druhý den slijeme přes plátýnko a dobře vyždímáme, kokos vyhodíme, popř. můžeme použít do bábovky.



  4. Smícháme svařené slazené mléko, ze kterého se nám udělal hustý karamel s kokosovým mlékem a dvěma vanilkovými cukry, nejlépe v mixéru a postupně přiléváme rum (podle chuti, tak mezi 500 ml - 750 ml).



  5. Slijeme do lahví. Pokud ho ihned nevypijete, vydrží v chladu měsíce (sama jsem to ještě nevyzkoušela, nějakou záhadou je do pár týdnů pryč…)


TIP: Pokud nemáte rádi kokos, použijte namleté oříšky…







 

Zobrazeno doposud 660 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.