Boršč |
|
Autor: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) , 23.2.2008 | |
| vepřové a hovězí žebírko, kuřecí skelet, půlka cibule, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, 4 kuličky pepře 4 nového koření, + 250 – 300 g červené řepy (vcelku), dvě lžičky soli asi 3 l vody – vařím v papiňáku
velká cibule asi 120 g kořenové zeleniny 250 – 300 g bílého nebo červeného zelí 2 brambory 2 rajčata nebo malý rajský protlak lžíce oleje zakysaná smetana.
Cibulku nakrájím, osmahnu na cibulce, přidám kořenovou zeleninu (na nudličky nebo nahrubo nastrouhanou), brambory a rajčata, zaliju vývarem z masa, přidám nakrájenou červenou řepu a obrané maso, přidám 2 kuličky nového koření, osolím, vařím do změknutí zeleniny. Podle potřeby dokyselím. Do hotové polévky přidám zakysanou smetanu.
|
|