Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

KUŘE V MLÉCE

Autor: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) , 7.4.2006
Kuře osmahnu na sporáku na teflonové pánvi ze všech stran (původné recept je na másle s olivovym olejem, ale já dávám naporcované kuře a opeču to nasucho. Jde o to, aby se zatáhly póry a šťáva nevytekla, přidávat tuk mi připadá zbytečné). Když je kuře všude zlaté, osolím, opepřím, přendám ho do zapékací nádoby. Pak přidám 500ml mléka, půl tyčky skořice, 10 NEOLOUPANYCH stroužků česneku, hrst lístku šalvěje (čerstvou nebo mraženou) a lžíci citrónové kůry. Zatím se mi nepodařilo sehnat šalvěj, dávám tam bazalku a italské bylinky, tak je to veliká dobrota. Peče se v předehřáté troubě na 200 °C asi 1,5 hodiny (podle velikosti kuřete, naporcované je rychleji). V průběhu pečení jednou otáčím..

Zobrazeno doposud 617 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.