|
|
Hrachová polévka s klobásou |
z receptu |
|
Autor: Marcela Ant29/1/04Josh24/12/06 , 30.5.2006 | |
|
Ingredience: 200 g suchého loupaného hrachu, 2 nožky klobásy nebo párku, cibule, hladká mouka, olej, majoránka, česnek, sůl, popř. masox |
|
|
Postup přípravy: Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje necháme zpěnit cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a opražíme. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a uděláme cibulovo-klobásovou jíšku. Uvařený hrách rozmixujeme, doplníme vodou a přivedeme k varu. Přidáme vychladlou jíšku, rozmícháme a necháme přejít varem. Ochutíme solí, majoránkou, česnekem, popř. masoxem |
|
|
Zobrazeno doposud 364 x.
|
|