Ingredience:
4x čtvrtka kuřete (ideálně stehna), 3 sáčky polévkových vlasových nudlí, 3 mrkve, 1 petržel, půlka celeru, lžíce soli, lžíce vegety, 2 kostky slepičího bujónu, sáček grilovacího koření.
Postup:
Kuření čtvrtky omyjeme a vložíme do velkého hrnce s vodou. Přidáme sůl, vegetu, kořenovou zeleninu v celku a dáme vařit. Do vroucí vody zavaříme kostky bujónu. Kuře vaříme cca 20 minut (tak, aby bylo měkké, ale nerozpadalo se). Poté z vývaru vše vyjmeme, mrkev rozmačkáme vidličkou a vrátíme do vývaru. Prisypeme všechny nudle a povaříme asi 1-2 minuty. Nudle s rozmačkanou mrkví slijeme a rozprostřeme do máslem vymazaného pekáče. Na vrstvu nudí usadíme kuřecí čtvrtky a vše posypeme grilovacím kořením. Dáme do trouby (na gril) na cca 10-15 minut zapéct. Na kuřeti i nudlové hmotě vznikne úžasná křupavá kůrčička. Porce krájíme z pekáče nožem (vždy porci kuřete na "pelíšku" z nudlí). Výborné je to čerstvé, když nudle zbydou, dají se jíst i samotné a studené. |