1/2 l šlehačky
32dkg kandovaného (sušeného) ovoce - já dávám směs sušeného, podle toho, co seženu (švestky, meruňky, hrozinky, hrušky, ananas...), pro pikantnost přidávám kandovanou pomerančovou kůru
32dkg ořechů - zase podle chuti - u nás vede směs - mandle, lískové, vlašské, kešu
32dkg moučkového cukru
1 vanilkový cukr
4dkg hladké mouky
Šlehačku, cukr, vanil. cukr a mouku svaříme za stálého míchání. Hned odstavíme a přisypeme ořechy a ovoce (nasekané na malé kousky). Na vymazaný a vysypaný plech (příp. pečicí papír) děláme lžící malé hromádky a pozvolna pečeme - na 120 - 150°C. Sundaváme vlažné a po vychladnutí máčíme zespodu v čokoládové polevě.
|