Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Cheesecake z Lučiny

Výýýborný a snadný, ale dooost výživný

Autor: kaMyš , 12.4.2007
"Cheesecake jako z New Yorku"

200 g sušenek (používám Esíčka, jinak jakýchkoli hrubších, např. skořicových)
30 g rozpuštěného másla (možná o maličko víc)

Náplň:
340 g lučiny nebo tvarohu (popř. půl na půl) (ale nejlepší je to z čisté Lučiny)
120 g cukru krupice
3 vejce
lžička citronové šťávy
špetka soli

Poleva:
225 g husté zakysané smetany
2 lžičky cukru
špetka soli


Sušenky rozdrobíme do mísy a promícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směsí naplníme dno rozvírací dortové formy o průměru 28 cm.Troubu předehřejme na 190 stupňů. Lučinu důkladně rozmixujeme s cukrem, citronovou šťávou a vejci a vylijeme ji na připravené sušenkové dno. Cheesecake dáme na 20 minut péct do trouby, poté ho vyndáme, lehce posypeme skořicí a necháme vychladnout. Na povrchu jej přelijeme zakysanou smetanou rozmíchanou se dvěma lžičkami cukru a špetkou soli a vrátíme na 5 minut do trouby předehřáté na 210 stupňů. Cheesecake necháme chladit 6 až 12 hodin.

Tipy:

-sušenky nedávám je jen na dno, ale snažím se je přichytit i na stěny formy – spotřeba tak 1 a půl krabice (1 krabice je 200 g)

-do formy 28 cm dávám dvojitou (nebo alespoň 1 a půl) dávku náplně a polevy, cheescake je pak vyšší a lepší

-peče se tak dlouho, než začne náplň jen lehce tuhnout, nesmí být úplně tekutý, ale zase aby nebyl přepečený (i když někdo ho rád hodně upečený :-)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 507 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.