Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Slaný štrúdl

Autor: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) , 7.4.2006
10 dkg točeného salámu nebo klobásky
10 dkg tvrdého sýra
15 dkg sušených hub nebo 30 dkg čerstvých, které předem podusíme
10 dkg jablk (mohou být kyselejší)
jedna větší cibule
sáček mražené zeleniny – hrášek, kukuřice, mrkev
5 - 10 dkg vlašských ořechů (větší kusy – nemeleme ani nekrájíme!)
jedno vejce
kečup, sůl, pepř, oregáno, ocet, strouhanka
listové těsto

Salám nakrájíme na proužky, sýr nastrouháme nahrubo, cibulku nakrájíme na půlměsíčky, jablíčka na kousky, zeleninu a houby povaříme, přidáme ořechy, sůl, koření, lžíci octa, lžíci kečupu a necháme naležet v lednici (klidně i přes noc). Nachystáme listové těsto na štrúdl, do směsi přidáme vajíčko a lehce posypeme strouhankou, aby směs příliš netekla. Plníme do těsta a pečeme jako normální štrúdl.

Zobrazeno doposud 529 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.