|
|
Slaný štrúdl |
|
Autor: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) , 7.4.2006 | |
| 10 dkg točeného salámu nebo klobásky 10 dkg tvrdého sýra 15 dkg sušených hub nebo 30 dkg čerstvých, které předem podusíme 10 dkg jablk (mohou být kyselejší) jedna větší cibule sáček mražené zeleniny – hrášek, kukuřice, mrkev 5 - 10 dkg vlašských ořechů (větší kusy – nemeleme ani nekrájíme!) jedno vejce kečup, sůl, pepř, oregáno, ocet, strouhanka listové těsto
Salám nakrájíme na proužky, sýr nastrouháme nahrubo, cibulku nakrájíme na půlměsíčky, jablíčka na kousky, zeleninu a houby povaříme, přidáme ořechy, sůl, koření, lžíci octa, lžíci kečupu a necháme naležet v lednici (klidně i přes noc). Nachystáme listové těsto na štrúdl, do směsi přidáme vajíčko a lehce posypeme strouhankou, aby směs příliš netekla. Plníme do těsta a pečeme jako normální štrúdl.
|
|
Zobrazeno doposud 530 x.
|
|