Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

MAROKÁNKY

Autor: Beezi,V+J , 4.12.2006

1/2 l šlehačky


32dkg kandovaného (sušeného) ovoce - já dávám směs sušeného, podle toho, co seženu (švestky, meruňky, hrozinky, hrušky, ananas...), pro pikantnost přidávám kandovanou pomerančovou kůru


32dkg ořechů - zase podle chuti - u nás vede směs - mandle, lískové, vlašské, kešu


32dkg moučkového cukru


1 vanilkový cukr


4dkg hladké mouky


 


Šlehačku, cukr, vanil. cukr a mouku svaříme za stálého míchání. Hned odstavíme a přisypeme ořechy a ovoce (nasekané na malé kousky). Na vymazaný a vysypaný plech (příp. pečicí papír) děláme lžící malé hromádky a pozvolna pečeme - na 120 - 150°C.  Sundaváme vlažné a po vychladnutí máčíme zespodu v čokoládové polevě.


 

Zobrazeno doposud 183 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.