|
|
Cheesecake z Lučiny |
Výýýborný a snadný, ale dooost výživný |
|
Autor: kaMyš , 12.4.2007 | |
| "Cheesecake jako z New Yorku"
200 g sušenek (používám Esíčka, jinak jakýchkoli hrubších, např. skořicových) 30 g rozpuštěného másla (možná o maličko víc)
Náplň: 340 g lučiny nebo tvarohu (popř. půl na půl) (ale nejlepší je to z čisté Lučiny) 120 g cukru krupice 3 vejce lžička citronové šťávy špetka soli
Poleva: 225 g husté zakysané smetany 2 lžičky cukru špetka soli
Sušenky rozdrobíme do mísy a promícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směsí naplníme dno rozvírací dortové formy o průměru 28 cm.Troubu předehřejme na 190 stupňů. Lučinu důkladně rozmixujeme s cukrem, citronovou šťávou a vejci a vylijeme ji na připravené sušenkové dno. Cheesecake dáme na 20 minut péct do trouby, poté ho vyndáme, lehce posypeme skořicí a necháme vychladnout. Na povrchu jej přelijeme zakysanou smetanou rozmíchanou se dvěma lžičkami cukru a špetkou soli a vrátíme na 5 minut do trouby předehřáté na 210 stupňů. Cheesecake necháme chladit 6 až 12 hodin.
Tipy:
-sušenky nedávám je jen na dno, ale snažím se je přichytit i na stěny formy – spotřeba tak 1 a půl krabice (1 krabice je 200 g)
-do formy 28 cm dávám dvojitou (nebo alespoň 1 a půl) dávku náplně a polevy, cheescake je pak vyšší a lepší
-peče se tak dlouho, než začne náplň jen lehce tuhnout, nesmí být úplně tekutý, ale zase aby nebyl přepečený (i když někdo ho rád hodně upečený :-) |
|
Zobrazeno doposud 506 x.
|
|