|
|
Domácí bejlííííz |
|
Autor: Beezi,V+J , 1.12.2007 | |
| Dnes mám extra tip pro všechny, kteří mají rádi sladké likéry, kterým moje babička s oblibou říkávala "lepihub" :-)))) Příprava tohoto likéru možná vypadá složitě, ale věřte, že trochu té práce při výrobě opravdu stojí zato.
Co budete potřebovat:
2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
2 krabičky neslazeného TATRA mléka
8 lžic strouhaného kokosu
2 vanilkové cukry
500 - 750 ml rumu (podle chuti)
Dvě plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly potopené, mírným varem vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout, v žádném případě neotvíráme horké!!
Na suché teflonové pánvi opražíme dorůžova osm lžic strouhaného kokosu a ještě horký ho nalijeme do misky, kam jsme nalili dvě krabičky neslazeného TATRA mléka. Necháme 24 hodin v lednici macerovat.
Druhý den slijeme přes plátýnko a dobře vyždímáme, kokos vyhodíme, popř. můžeme použít do bábovky.
Smícháme svařené slazené mléko, ze kterého se nám udělal hustý karamel s kokosovým mlékem a dvěma vanilkovými cukry, nejlépe v mixéru a postupně přiléváme rum (podle chuti, tak mezi 500 ml - 750 ml).
Slijeme do lahví. Pokud ho ihned nevypijete, vydrží v chladu měsíce (sama jsem to ještě nevyzkoušela, nějakou záhadou je do pár týdnů pryč…)
TIP: Pokud nemáte rádi kokos, použijte namleté oříšky…
|
|
Zobrazeno doposud 659 x.
|
|