Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem

Autor: petraluk , 19.5.2008

Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem


Ingredience:
15 buřtů,
2 lžíce nastrouhané mrkve,
plnotučná nebo fran­couzská hořčice,
3-4 bobkové listy,
6-8 kuliček nového koře­ní,
hrstka (kolem 40 kuliček) celého pepře,
2 nastrouhané (či na plátky nařezané) fefe­ronky,
případně 3 lžičky kou­pených mletých feferonek ze skleničky,
4 sterilované, po­délně nakrájené okurky,
6-8 (i více) stroužků česneku na­krájeného na plátky,
ocet,
ná­lev z Deka uděleny podle ná­vodu na sáčku, oslazený 3-5 kousky umělého sladidla,
4 až 6 středních cibulí nakrájených a rozebraných na kolečka.


Příprava:
Vuřty sloupneme a z jedné strany (podélně) asi do 2/3 na­řízneme. Řez vytřeme hořčicí a vložíme plátek okurky. Na dru­hé straně uděláme několik krat­ších a méně hlubokých řezů a do nich vložíme po 1 2 plátcích česneku. Řezy s náplní vždy zamáčkneme.

Do sklenice dáme vrstvu zele­niny, vrstvu vuřtů, cibule a koře­ní a stále pokračujeme v naklá­dání, až je sklenice plná (končí­me cibulí).
Do vychladlého nálevu z Deka přilijeme ještě 1-1,5 dl octa, promícháme a zalijeme naložené vuřty. Zbytek nálevu schováme na příště. Zbylé plátky česneku přdáme do nádoby k vuřtům.

Necháme 7-10 dní v chladu (dole v ledničce, lehce pokryje­me alobalem). Pokud se lák vsákne, doléváme ze zbylého.


Doporučená příloha:
slaný rohlík, dobrý chléb.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 474 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.