Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • Co už dokážu  (17 článků)
    jak zdokonaluje Rozinka své dovednosti
  • Co už dokážu  (2 články)
    Jak Leontýnka zdokonaluje své dovednosti.

[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 24 [Dalších 4 >>] 
10 měsíců 1 den života dítěte
 10 měsícCo už dokážu
Váha 9800 g Výška 75 cm

Když se na to nesoustředím, tak sama stojím a dokonce udělám 1-2 krůčky ale jen co mi to dojde tak si kecnu na prdelku. Když jsem byla s mámou a tátou na Zahradě Čech, tak jsem tam trsala na Standu Hložka. Dokonce jsem si sedla na bobeček, zvedla list a zase jsem si stoupla. Jenže pak mi to došlo a kecla jsem si ;o) K 10 měsícům mi maminka objednala odrážedlo (autíčko) Docela se to povedlo, protože přišlo přesně v ten den. Pošťák mě sice probudil, protože zvonil jak na lesy, ale když maminka rozbalila krabyci, nedočkavostí jsem vejskala. Teď už je sestrojený a já se jen na něm musím naučit ;o) 30.9. jsem poprvé sama bez jakékoli pomoci vylezla na postel. Už umím i slézt, takže nepotřebuji žádnou pomoc. ;o) Naučila jsem se říkat pěkně ahoj ;o) tak od 22.10. sama stojím a chodím za autíčkem.

Více ...
Vložil: Maky27 dne 29.9.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
9 měsíců 2 týdny 4 dny života dítěte
 9 měsícCo už dokážu
13.9. 2008 se mi prořízl zoubek. Našla ho maminka, takže táta musí koupit šaty ;o)

Když se dole chytnu kočárku, tak za ním capu a milý rodičové nemusí ohýbat svá záda. Kolem nábytku capu ale ještě jsem nesebrala odvahu se pustit a udělat pár kroků úplně sama. Otevřu si kredenc a vyhážu z ní mámě mouku, těstoviny, rýži... proste všechno co tam nepatří a vlezu si dovnitř. Taky si vždycky vlezu pod přebalovák a tam si hraju... no za chvilku už mě asi neunese. Chodím spinkat kolem 9 večer a usnu u prsíčka. 29.8. 2008 jsem byla navštívit babičku v Klapým. Byla jsem se tam podívat na dvorek na králíčky, slepičky a ptáčky ve volierách.

Více ...
Vložil: Maky27 dne 16.9.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
8 měsíců 1 den života dítěte
 8 měsícCo už dokážu
Váha 9100 g Výška 70 cm

Lezu jako drak, hned jsem tady a hned zase jinde. Na kontrole u paní doktorky bylo vše v pořádku, zkoušela jestli sliším. Sice prý mám na chození ještě čas ale nemají mi nic zakazovat ;o) Zoubky zatím nemám ale prý se brzo vyklubou. 31.7. 2008 jsem byla poprvé na koupališti... bylo to super. Mamince se sice voda zdála studená ale mě se to moc líbilo. Lezla jsem bez plýnek. Chvilku vydržím bez držení stát, ale jen co si uvědomím, že mě nikdo nedrží tak si kecnu na prdel.

Více ...
Vložil: Maky27 dne 30.7.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
7 měsíců 2 týdny života dítěte
 7 měsícCo už dokážu
Už lezu o závod a všechno prošmějdím

Když se rozčiluju říkám mama. Rodiče si dělají ze mě srandu, že jsem malá gozila (alespoň podle křiku). 17.7. jsem byla na kontrole s kyčlema a už je to v pořádku. Baví mě chodit za ručičky, ale každý říká že mám na to čas. 29.7. jsem byla u paní doktorky na kontrole a říkala že pokud to dělám sama a dobrovolně, tak je to v pořádku.

Více ...
Vložil: Maky27 dne 13.7.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
6 měsíců 2 týdny 1 den života dítěte
 Půl rokuCo už dokážu
Váha 8150 g Výška 67,5 cm

Už sama sedím. Paní doktorka na kontrole říkala, že jsem zdravé a čilé miminko. Taky říkala ať ochutnám mrkvičku a brambor. Mrkev ujde ale brambor je na poblinkání. Moc mě baví plavání. Stažím se stavět na nožičky. Na začátku 6 měsíce se snažím lézt ale ještě jsem nepřišla na správný grif. Dudlík už nechci ani na spaní. takže co už umímsama: Posadím se. Ležím na bříšku... couvám couvám a najednou sedím. Ještě brousím styl lezení, ale velmi rychle se dostanu tam kam potřebuju. Taky už stojím s oporou a když mě máma chytne za ručičky tak udělám i pár krůčků. Od 19.6. mě moji milý rodičové posazují na nočník. Ne vždy řeknu včas číííí a tak to pustím ještě do plenky. První slůvko bylo BABA a až potom TATA. Moje nejoblíbenější slovo je bla bla.

Více ...
Vložil: Maky27 dne 13.6.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
5 měsíců 2 dny života dítěte
 5 měsícCo už dokážu
Váha 7700 g výška 70 cm (podle metru)

Přitáhnu se do sedu a chvilku i vydržím sedět. Mámka mě sice pokládá, že prý mám ještě čas...ale já se zapu loktama snažím se vydržet co nejdéle. Taky jsem pěkná steklina, když se mi něco nelíbý, řvu tak dlouho a nahlas, než lidem okolo dojde trpělivost a vezmou mě na ruku. Pak rozdávám úsměvy a vyprávým pohádky. Večer se mi nechce chodit spát tak brzo a tak sem to prodloužila na 21-22 hodinu. Dokážu se obrátin nejen na bíško ale i zpět. Procestuju pěkně celou postel a v sezení jsem pořád lepší a lepší. zatím nemám žádný zub. Když sedím otačím se do stran aniž bych upadla. V kočárku se posadí bez pomoci rodičů. Plavat chodíme ve čtvrtek od 12:30 hodin.

Více ...
Vložil: Maky27 dne 1.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
4 měsíce 2 týdny života dítěte
 4 měsícCo už dokážu
Výška 66 cm váha 7200 g

Pořád se zdokonaluji... jak v uchopování hraček, tak v obracení na bříško. Všechno se snažím ochutnat. Když mě maminka chytí za ručičky přitáhnu se skoro do sedu. Taky mi mamka dala ochutnat jablíčkovou přesnídávku (jednu lžičku) moc mi nechutnala a tak jí musela sníst sama. 23.4. jsme byli na vítání občánků. Málem jsme přišli pozdě, ale snad by bez nás nezačali když mě výtal strejda ;o) Ležet na názech je pěkná otrava a tak se chopím každé situace (doslova) a přitáhnu se do sedu. Naučila jsem se prskat a tak prskám a prskám... Když se mi něco nelíbý dám to pěkně hlasitě najevo. 24.4. jsme chodily s mámou plavat. Volala a otravovala tak dlouho, že jsme asi nějaké maminky předběhli ;o)

Více ...
Vložil: Maky27 dne 13.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
3 měsíce 1 týden života dítěte
 3 měsícCo už dokážu
Váha 6450 g výška 61,5 cm

V noci už spím 6-8 hodin. Snažím se chytit hračky. Po obědě jdem s maminkou na procházku. Chodím spinkat ve 20 hodin. 10.3. hračky už udržím déle. Snažím se z leže obrátit na bříško, ale zatím mě tíží plínka. Maminka mě pořád kojí a moc mi to prospívá. Tatínek mě držel na ruce a koukal na epizodu Mr.Beana a tak moc se smál, že mi to přišlo legrační a dostala jsem záchvat smíchu (až sem se zalíkala). Kojenecká kolika mě už netrápí a tak prdím o sto šest. 21.3. mi maminka nechala píchnout naušničky, to se ví... seřvala jsem je tam všechny. 22.3. už to dokážu... obrátím se sama na bříško, zatím to mám vychytaný jen doprava ;o)

Více ...
Vložil: Maky27 dne 13.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
2 měsíce 2 týdny 1 den života dítěte
 2 měsícCo už dokážu
Směju se když vidím mámu a tátu. Hlavička už mě začíná poslouchat.

Už si broukám "aaa... eee... rrr... aggg... areee..." Každý večer mi maminka zpívá Mravenčí ukolébavku. Malý úryvek: Slunce šlo spát, za hromádku klád, na neby hvězdy klíčí. Už nepracuj mravenečku můj schovej se do jehličí... V 10 týdnech jsem byla na kontrole očkování TBC. Na paní doktorku jsem se nejdřív smála, ale když mi pak udělala bebíčko na levém ramínku. Seřvala jsem jí na dvě doby ;o) Bolísku mi dělali celkem 5x než to bylo v pořádku. Hrozně ráda se mazlím, kdiž si mě vezmou k sobě do postele...celou dobu jim vyprávím co se mi všechno večer zdálo. Mám hrozný zlozvyk cucat si prstíky. Dudlíka sice mám, ale prstíky sou mnohem lepší. Musím nosit 3 bavlněné plenky kvůli kyčlím. prý nemám vyvinutá ještě jadýrka.

Více ...
Vložil: Maky27 dne 13.2.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
1 měsíc 1 týden 5 dnů života dítěte
 6 týdnůCo už dokážu
Váha 5100 g, výška 56 cm

Trápí mě prdíky a tak nemůžu spát, tím pádem ani drazý rodičové ;o) chodí spát kolem druhé ráno, kdy všichni padnem únavou.

Více ...
Vložil: Maky27 dne 10.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 24 [Dalších 4 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.