Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • 000 Metříky prosinčátek   (4 články)
  • 0001 Usínání  (1 článek)
    Uspávávní
  • 001 Sraz kdo a kam...  (14 článků)
  • 0011 Registrace jako prosinec08 pro hádanky  (1 článek)
  • 009 SIDS  (3 články)
    Rady a porady o syndromu náhlého úmrtí,monitorech dechu a první pomoc.
  • 010 Šestinedělí  (1 článek)
  • 011 Důležité info  (4 články)
  • 012 Testy výrobků   (2 články)
  • 02 Metříky  (12 článků)
  • 020 Jak rostem   (7 článků)
  • 021 Jak jsme šikovní   (5 článků)
  • 022 Co už umíme  (1 článek)
  • 03 Kontakty  (2 články)
  • 0311 Slané recepty  (2 články)
  • 032 Příkrmy  (16 článků)
  • 033 Zajímavé WWW stránky  (4 články)
  • 034 Vkládání obrázků do diskuze   (4 články)
  • 05 Seznamka  (1 článek)
  • 051 Nesmíme na nikoho zapomenout   (1 článek)
  • 06 Těhu tabulka  (3 články)
  • 061 Miminka prosinec 2008  (5 článků)
  • 062 Kdo bude další??  (2 články)
  • 07 Porodnice+metříky  (2 články)
  • 09 naše tušení a předpovědi doktorů...  (3 články)
  • 090 Horoskopy 
  • 095Kdo se tady objevil...a taky kdy   (2 články)
  • 999 Zkouška  (2 články)
  • 9999Jak nám to vyšlo....  (2 články)
  • 99Něco pro zasmání   (4 články)
  • Andreáš 
  • Babunka2 
  • Bajzinka  
  • Bak 
  • Barbora 11 
  • Dani+Kubík+Kájka  (1 článek)
  • Daniela25 
  • Drobeček 
  • Esmi   (1 článek)
  • Eva AD   (1 článek)
  • Frimmelka 
  • Haňula* 
  • Jája 
  • Jak  (1 článek)
  • Jana 
  • Jannina a Karolínky  (8 článků)
  • Kačka D  (1 článek)
  • Kao 
  • Kiara 25 
  • Laniger 
  • Lentilka 
  • Lepiota 
  • Lillu  (2 články)
  • Lusy Ondra 
  • Magdik a Zbyňďa  
  • Milfi Matýsek  (1 článek)
  • Mirka 
  • Paja 
  • Švestka  (1 článek)
  • Tini 
  • Vendi  (1 článek)
  • Wendy Fík   (1 článek)
  • Yetty 
  • Zuzka N  (1 článek)

[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 57 [Dalších 37 >>] 
 Čínská svíčková 031 Recepty

kategorie:
hovězí maso recept je určen pro 4 osob(y)
Ingredience:
500 g svíčkové, 1 vejce (bílek), lžička solamylu, pórek, sušený česnek, 0,5 dl bílého vína, zázvor, sojová omáčka, několik kapek worcestru, sůl, špetku cukru, citronová šťáva, olej.

Příprava:
Maso nakrájíme na hranolky, zasypeme solamylem, promícháme s bílkem a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme nakrájený pórek sušený česnek, zázvor, osolíme, zalijeme vínem a sojovou omáčkou a podusíme. Hotový pokrm dochutíme špetkou cukru, citronovou šťávou a worcestrem. Doporučená příloha: Podáváme s rýží.

Více ...
Vložil: prosinec 08 dne 18.3.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Řezy ze svíčkové se zeleninou 031 Recepty

Řezy ze svíčkové obložené zeleninou kategorie:
hovězí maso
recept je určen pro 4 osob(y)
Ingredience:
4 řezy ze svíčkové, sůl, paprika, 4 lžíce oleje, 4 rajčata, 20 g sýra, 4 lusky papriky, 4 lžíce kečupu, brambory
Příprava:
Řezy ze svíčkové lehce naklepeme, osolíme a potřeme sladkou paprikou. Maso na rozpáleném oleji opečeme po každé straně 3-4 minuty, vyjmeme a na zbylý olej dáme opéct papriky zbavené zrníček; rajčata rozkrojená na polovic namočíme ve strouhaném sýru a dáme na tuk. Brambory opečeme zvlášť na pánvičce. Na talíři upravíme plátky svíčkové, obložíme opečenými paprikami, osmaženými rajčaty se sýrem a opečenými bramborami. K masu podáváme kečup.

Více ...
Vložil: prosinec 08 dne 18.3.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Svíčková 031 Recepty

Ingredience:
1 svíčkovou (může být i špalíček libového hovězího masa), 1000 g mletého masa, sůl, kmín, 2 vejce.
Příprava:
Mleté maso nejprve osolíme, opepříme, přidáme 2 vejce a rozdělíme na díly. Jeden díl rozetřeme na mikroténový sáček a hustě jej pokmínujeme. Na tuto směs položíme osolenou a pokmínovanou svíčkovou, kterou zakryjeme druhou polovinou masa a opět pokmínujeme. Vytvoříme roládu, jejíž střed tvoří svíčková. Roládu pečeme v troubě. Jako příloha se nejlépe hodí brambory, doporučujeme podávat s kompotem nebo salátem. Roláda je velmi dobrá i za studena.

Více ...
Vložil: prosinec 08 dne 18.3.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zapečené těstoviny se špenátem 031 Recepty

Zapečené těstoviny se špenátem - mňamoznííííí a jednoduché
[29.11.2007]



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balení těstovin, 2balení zmrazeného špenátu, 200g šunky vcelku, 300g tvrdého sýra na strouhání, 1 smetana, česnek, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Těstoviny uvaříme na skus. Mezitím si uvaříme špenát, který dochutíme česnekem, pepřem, solí a nakonec vlijeme smetanu. Šunku si nakrájíme na kostičky. poté do zapékací mísy nasypeme část těstovin, na těstoviny nakrájenou šunku, na šunku nalijeme špenát a opět zasypeme těstovinami. To vše zasypeme nastrohaným sýrem a zapečeme na 200°C asi půl hodky. Zapékací mísu necháme oteřenou!
Dobrou chuť!!!

Více ...
Vložil: prosinec 08 dne 18.3.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Chu´tovky a obložené mísy 031 Recepty

Sýrové koule [31.12.2008] POTŘEBNÉ PŘÍSADY Obalované v ml. oříškách,v sýru a v bylinkách. POSTUP PŘÍPRAVY Pro inspiraci 15 dkg nastrouhané nivy,8 dkg másla,1 tavený sýr....Patláma,patláma,necháme chvilku ztuhnout a šouláme kuličky a obalujeme v surovinách,co máte rádi.. x

Více ...
Vložil: prosinec 08 dne 1.1.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Homeopatika01 Chytré věci

Před porodem (začít mezi 17.11 a 21.11.)
ACTEA 15 CH 5 - 0 - 5
ARNICA 9 CH 5 - 0 - 0

Při porodu
ACTEA 15 CH
ARNICA 9 CH
CAULOPHYLLUM 9 CH
od každého 10 kuliček do 0,5 l flašky s vodou a během porodu při každé kontrakci popíjet

Po porodu
ARNICA 9 CH 5 - 0 - 5
CAULOPHYLLUM 9 CH 5 - 0 - 5
CHINA 9 CH 5 - 0 - 5

Více ...
Vložil: prosinec 08 dne 12.11.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 kokosoví tučňáci 031 Recepty

KOKOSOVÍ TUČŇÁCI - moji oblíbení, vypadají efektně, určitě se zavděčíte dětem, a získáte obdiv u každé návštěvy:-)
[8.11.2007]



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Rozpis asi na 30 tučňáků:70 g mletých dětských piškotů80 g mletého kokosu100 g moučkového cukru60 g másla1 lžíce rumu1 lžíce mlékaNa dohotovení:250 g máslového kakaového krému30 dětských piškotů40 g mléčné čokoládové polevy70 půlených oloupaných mandlí1 lžička barevného cukrářského máčku5 plátků kandované papáji

POSTUP PŘÍPRAVY

Mleté piškoty promícháme s kokosem, cukrem, přidáme nakrájené máslo, rum a mléko. Vypracujeme těsto, kterým plníme formičky – včelí úly. Z těsta připravíme asi 30 úlů, které necháme do druhého dne při pokojové teplotě zaschnout.
Úly plníme máslovým krémem a klademe na kulaté piškoty. Vzhledu tučňáků dosáhneme tak, že vrchní špičku a podélně půlku úlu potřeme čokoládovou polevou, na kterou po stranách přilepíme půlky mandlí jako křidélka. Do vrchní části potřené čokoládou vtiskneme 2 máčky jako oči. Zobáčky vytvoříme z drobných trojúhelníčků kandovaného ovoce a rovněž vsadíme do polevy. Tučňáky necháme zcela zatuhnout.
Doba přípravy:
Asi 70 min bez sušení a tuhnutí. 1 ks asi 640 KJ/ 150 kcal.

Více ...
Vložil: prosinec 08 dne 3.11.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tučňáci...031 Recepty

Tučňáci-čuňáci
[1.12.2007]



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

70g-piškotů(mletých),80g-mletého kokosu,100g-močkového cukru,60g-másla,1x lžíce rumu,5x lžic mléha
Z těsta je cca 30ks

POSTUP PŘÍPRAVY

Mléte piškoty promícháme s kokosem,cukrem,přidáme nakrájené máslo,rum a méko. Vypracujeme těsto,kterým plníme formičky-včelí úly.
Z těsta přpravíme asi 30úlů Úly plníme nutelou a kladem na kulaté piškoty.
Vzhledu tučňáků dosáhneme tak,že vrchní špičku a podélně půlku úlu potřeme čkoládovou polevou na kterou po stranách připlepíme půlky mandlí jako křidélka.Do vrchní části,na místo očí uděláme dvě tečky bílou čokoládou a po zaschnutí do té bílé čoklády ještě dvě tečky tmavou čokoládou.Zobák vytvoříme s kousků mandlí.Tučňáky necháme zcela zatuhnout.

Více ...
Vložil: prosinec 08 dne 3.11.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Masové kuličky z IKEA031 Recepty

kuličky z ikea

[30.8.2008]



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

550gramů mletého masa,sůl,pepř,cibule,2 lžičky solamylu,hrst strouhanky,3 vařené strouhané brambory,2 žloutky,150 ml šlehačky .trošku oleje na pečení. na omáčku:250 ml šlehačky,2 lžičky solamylu,1 lžíce hořčice,150ml vývaru nebo z buj.kostky.

POSTUP PŘÍPRAVY

nejdřiv uvaříme 3 brambory.do mletého masa nandáme jemně nasekané cibule,osolíme,opepříme,žloutky a solamyl a nastrouháme na jemno brambory a vše zamícháme.
v míse ručně zpracujeme spolu se strouhankou a šlehačkou.vytvarujeme menší kuličky-jak známe z ikey.a naskládáme na jemně olejem potřený pekáč. v troubě na 200 stupnů pečeme kuličky asi 40 min. dokud nemají typickou barvičku-hnědou,v půlce času otočíme aby se pěkně propekla i druhá strana.po upečení vyndáme kuličky a do stávy z masa přidáme šlehačku,solamyl,vývar a hořčicci,vše smícháme metlou do hladka a kuličky zase ponoříme zpátky,prohřejeme .

z masového těsta děláme kuličky
v míse šlehačka se strouhanou se obalí masové kuličky a naskládáme na pekáč a dome do trouby péct.
nestihla jsem vyfotit jak to pak vypadalo masové kuličky v omáčce,:-( ak to krásně vonělo po bytě tak hladová rodinka do toho vrhla tak rychle že už bylo na talíři a v pekáči nic nezbylo.moc kamarádce Evelíně děkuji za super recept,je to moc výborné a není to složité:-)
Více ...
Vložil: prosinec 08 dne 20.10.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí roláda 031 Recepty

Kuřecí roláda

1 vykostěné kuře,30-40 dkg mletého masa h+v,15 dkg angl.slaniny,15 dkg eidamu,1 noha párku,1 dl mléka,2 vejce,4 str.česneku,sůl,pepř,oregano, strouhanka-rozložené maso v prsní části ještě trochu rozkrojím doplacata a trošku naklepu, osolím, potřu asi třetinou masové směsi (ml. maso, vejce, mléko,česnek,oregano, sůl,pepř - vymíchám dohladka a zahustím strouhankou),rozložím angl.,zase potřu směsí na to dám plátky sýra, rozetřu zbytek směsi a nakonec párek.Sroluji, povážu a opeču na troše oleje a másla zprudka na té největší pánvi co mám, hezky ze všech stran.Roláda mi stejně přečuhuje přes pánev, tak je to trochu boj..pak přendám do pekáče a trošku podliji a peču pod alobalem cca 1,5 hod., posledních 30 min odkryté,aby se udělala zlatavá kůrčička. Můžete do mlet.směsi přidat i hrášek nebo zel.fazolky, je to na řezu hezčí, barevnější. Jinak, kuře kupuji už vykostěné.  Jo, k té kuř. roládě, je lepší ji dělat den před,pěkně zatuhne a lépe se porcuje,pak ji jen přihřeji.

 

Více ...
Vložil: prosinec 08 dne 20.10.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 57 [Dalších 37 >>] 

Upozornění:
Dalších 130 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.