|
Všechny naše deníky
-
000 Metříky prosinčátek
(4 články)
|
-
0001 Usínání
(1 článek)
Uspávávní
|
-
001 Sraz kdo a kam...
(14 článků)
|
-
0011 Registrace jako prosinec08 pro hádanky
(1 článek)
|
-
009 SIDS
(3 články)
Rady a porady o syndromu náhlého úmrtí,monitorech dechu a první pomoc.
|
|
-
010 Šestinedělí
(1 článek)
|
-
011 Důležité info
(4 články)
|
-
012 Testy výrobků
(2 články)
|
-
02 Metříky
(12 článků)
|
-
020 Jak rostem
(7 článků)
|
-
021 Jak jsme šikovní
(5 článků)
|
-
022 Co už umíme
(1 článek)
|
-
03 Kontakty
(2 články)
|
|
-
0311 Slané recepty
(2 články)
|
|
-
033 Zajímavé WWW stránky
(4 články)
|
-
034 Vkládání obrázků do diskuze
(4 články)
|
|
|
-
051 Nesmíme na nikoho zapomenout
(1 článek)
|
-
06 Těhu tabulka
(3 články)
|
-
061 Miminka prosinec 2008
(5 článků)
|
-
062 Kdo bude další??
(2 články)
|
-
07 Porodnice+metříky
(2 články)
|
|
-
09 naše tušení a předpovědi doktorů...
(3 články)
|
|
-
095Kdo se tady objevil...a taky kdy
(2 články)
|
|
|
-
9999Jak nám to vyšlo....
(2 články)
|
-
99Něco pro zasmání
(4 články)
|
-
Andreáš
|
-
Babunka2
|
-
Bajzinka
|
-
Bak
|
-
Barbora 11
|
-
Dani+Kubík+Kájka
(1 článek)
|
-
Daniela25
|
-
Drobeček
|
-
Esmi
(1 článek)
|
-
Eva AD
(1 článek)
|
-
Frimmelka
|
-
Haňula*
|
-
Jája
|
-
Jak
(1 článek)
|
-
Jana
|
-
Jannina a Karolínky
(8 článků)
|
|
-
Kačka D
(1 článek)
|
-
Kao
|
-
Kiara 25
|
-
Laniger
|
-
Lentilka
|
-
Lepiota
|
-
Lillu
(2 články)
|
-
Lusy Ondra
|
-
Magdik a Zbyňďa
|
-
Milfi Matýsek
(1 článek)
|
-
Mirka
|
-
Paja
|
-
Švestka
(1 článek)
|
-
Tini
|
-
Vendi
(1 článek)
|
-
Wendy Fík
(1 článek)
|
-
Yetty
|
-
Zuzka N
(1 článek)
|
| |
|
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 20 z 57 [Dalších 37 >>]
|
Čínská svíčková | 031 Recepty |
|
kategorie: hovězí maso recept je určen pro 4 osob(y) Ingredience: 500 g svíčkové, 1 vejce (bílek), lžička solamylu, pórek, sušený česnek, 0,5 dl bílého vína, zázvor, sojová omáčka, několik kapek worcestru, sůl, špetku cukru, citronová šťáva, olej.
Příprava: Maso nakrájíme na hranolky, zasypeme solamylem, promícháme s bílkem a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme nakrájený pórek sušený česnek, zázvor, osolíme, zalijeme vínem a sojovou omáčkou a podusíme. Hotový pokrm dochutíme špetkou cukru, citronovou šťávou a worcestrem. Doporučená příloha: Podáváme s rýží. |
Více ... |
Vložil: prosinec 08 dne 18.3.2009 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Řezy ze svíčkové se zeleninou | 031 Recepty |
|
Řezy ze svíčkové obložené zeleninou kategorie: hovězí maso recept je určen pro 4 osob(y) Ingredience: 4 řezy ze svíčkové, sůl, paprika, 4 lžíce oleje, 4 rajčata, 20 g sýra, 4 lusky papriky, 4 lžíce kečupu, brambory Příprava: Řezy ze svíčkové lehce naklepeme, osolíme a potřeme sladkou paprikou. Maso na rozpáleném oleji opečeme po každé straně 3-4 minuty, vyjmeme a na zbylý olej dáme opéct papriky zbavené zrníček; rajčata rozkrojená na polovic namočíme ve strouhaném sýru a dáme na tuk. Brambory opečeme zvlášť na pánvičce. Na talíři upravíme plátky svíčkové, obložíme opečenými paprikami, osmaženými rajčaty se sýrem a opečenými bramborami. K masu podáváme kečup. |
Více ... |
Vložil: prosinec 08 dne 18.3.2009 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Ingredience: 1 svíčkovou (může být i špalíček libového hovězího masa), 1000 g mletého masa, sůl, kmín, 2 vejce. Příprava: Mleté maso nejprve osolíme, opepříme, přidáme 2 vejce a rozdělíme na díly. Jeden díl rozetřeme na mikroténový sáček a hustě jej pokmínujeme. Na tuto směs položíme osolenou a pokmínovanou svíčkovou, kterou zakryjeme druhou polovinou masa a opět pokmínujeme. Vytvoříme roládu, jejíž střed tvoří svíčková. Roládu pečeme v troubě. Jako příloha se nejlépe hodí brambory, doporučujeme podávat s kompotem nebo salátem. Roláda je velmi dobrá i za studena. |
Více ... |
Vložil: prosinec 08 dne 18.3.2009 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Zapečené těstoviny se špenátem | 031 Recepty |
|
Zapečené těstoviny se špenátem - mňamoznííííí a jednoduché [29.11.2007]
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 balení těstovin, 2balení zmrazeného špenátu, 200g šunky vcelku, 300g tvrdého sýra na strouhání, 1 smetana, česnek, sůl, pepř
POSTUP PŘÍPRAVY
Těstoviny uvaříme na skus. Mezitím si uvaříme špenát, který dochutíme česnekem, pepřem, solí a nakonec vlijeme smetanu. Šunku si nakrájíme na kostičky. poté do zapékací mísy nasypeme část těstovin, na těstoviny nakrájenou šunku, na šunku nalijeme špenát a opět zasypeme těstovinami. To vše zasypeme nastrohaným sýrem a zapečeme na 200°C asi půl hodky. Zapékací mísu necháme oteřenou! Dobrou chuť!!! |
Více ... |
Vložil: prosinec 08 dne 18.3.2009 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
|
Homeopatika | 01 Chytré věci |
|
Před porodem (začít mezi 17.11 a 21.11.) ACTEA 15 CH 5 - 0 - 5 ARNICA 9 CH 5 - 0 - 0
Při porodu ACTEA 15 CH ARNICA 9 CH CAULOPHYLLUM 9 CH od každého 10 kuliček do 0,5 l flašky s vodou a během porodu při každé kontrakci popíjet
Po porodu ARNICA 9 CH 5 - 0 - 5 CAULOPHYLLUM 9 CH 5 - 0 - 5 CHINA 9 CH 5 - 0 - 5 |
Více ... |
Vložil: prosinec 08 dne 12.11.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
kokosoví tučňáci | 031 Recepty |
|
KOKOSOVÍ TUČŇÁCI - moji oblíbení, vypadají efektně, určitě se zavděčíte dětem, a získáte obdiv u každé návštěvy:-) [8.11.2007]
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Rozpis asi na 30 tučňáků:70 g mletých dětských piškotů80 g mletého kokosu100 g moučkového cukru60 g másla1 lžíce rumu1 lžíce mlékaNa dohotovení:250 g máslového kakaového krému30 dětských piškotů40 g mléčné čokoládové polevy70 půlených oloupaných mandlí1 lžička barevného cukrářského máčku5 plátků kandované papáji
POSTUP PŘÍPRAVY
Mleté piškoty promícháme s kokosem, cukrem, přidáme nakrájené máslo, rum a mléko. Vypracujeme těsto, kterým plníme formičky – včelí úly. Z těsta připravíme asi 30 úlů, které necháme do druhého dne při pokojové teplotě zaschnout. Úly plníme máslovým krémem a klademe na kulaté piškoty. Vzhledu tučňáků dosáhneme tak, že vrchní špičku a podélně půlku úlu potřeme čokoládovou polevou, na kterou po stranách přilepíme půlky mandlí jako křidélka. Do vrchní části potřené čokoládou vtiskneme 2 máčky jako oči. Zobáčky vytvoříme z drobných trojúhelníčků kandovaného ovoce a rovněž vsadíme do polevy. Tučňáky necháme zcela zatuhnout. Doba přípravy: Asi 70 min bez sušení a tuhnutí. 1 ks asi 640 KJ/ 150 kcal. |
Více ... |
Vložil: prosinec 08 dne 3.11.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Tučňáci-čuňáci [1.12.2007]
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
70g-piškotů(mletých),80g-mletého kokosu,100g-močkového cukru,60g-másla,1x lžíce rumu,5x lžic mléha Z těsta je cca 30ks
POSTUP PŘÍPRAVY
Mléte piškoty promícháme s kokosem,cukrem,přidáme nakrájené máslo,rum a méko. Vypracujeme těsto,kterým plníme formičky-včelí úly. Z těsta přpravíme asi 30úlů Úly plníme nutelou a kladem na kulaté piškoty. Vzhledu tučňáků dosáhneme tak,že vrchní špičku a podélně půlku úlu potřeme čkoládovou polevou na kterou po stranách připlepíme půlky mandlí jako křidélka.Do vrchní části,na místo očí uděláme dvě tečky bílou čokoládou a po zaschnutí do té bílé čoklády ještě dvě tečky tmavou čokoládou.Zobák vytvoříme s kousků mandlí.Tučňáky necháme zcela zatuhnout. |
Více ... |
Vložil: prosinec 08 dne 3.11.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Masové kuličky z IKEA | 031 Recepty |
|
kuličky z ikea
[30.8.2008]
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
550gramů mletého masa,sůl,pepř,cibule,2 lžičky solamylu,hrst strouhanky,3 vařené strouhané brambory,2 žloutky,150 ml šlehačky .trošku oleje na pečení. na omáčku:250 ml šlehačky,2 lžičky solamylu,1 lžíce hořčice,150ml vývaru nebo z buj.kostky.
POSTUP PŘÍPRAVY
nejdřiv uvaříme 3 brambory.do mletého masa nandáme jemně nasekané cibule,osolíme,opepříme,žloutky a solamyl a nastrouháme na jemno brambory a vše zamícháme. v míse ručně zpracujeme spolu se strouhankou a šlehačkou.vytvarujeme menší kuličky-jak známe z ikey.a naskládáme na jemně olejem potřený pekáč. v troubě na 200 stupnů pečeme kuličky asi 40 min. dokud nemají typickou barvičku-hnědou,v půlce času otočíme aby se pěkně propekla i druhá strana.po upečení vyndáme kuličky a do stávy z masa přidáme šlehačku,solamyl,vývar a hořčicci,vše smícháme metlou do hladka a kuličky zase ponoříme zpátky,prohřejeme .
|
z masového těsta děláme kuličky |
|
v míse šlehačka se strouhanou se obalí masové kuličky a naskládáme na pekáč a dome do trouby péct. |
|
nestihla jsem vyfotit jak to pak vypadalo masové kuličky v omáčce,:-( ak to krásně vonělo po bytě tak hladová rodinka do toho vrhla tak rychle že už bylo na talíři a v pekáči nic nezbylo.moc kamarádce Evelíně děkuji za super recept,je to moc výborné a není to složité:-) | |
Více ... |
Vložil: prosinec 08 dne 20.10.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Kuřecí roláda | 031 Recepty |
|
Kuřecí roláda
1 vykostěné kuře,30-40 dkg mletého masa h+v,15 dkg angl.slaniny,15 dkg eidamu,1 noha párku,1 dl mléka,2 vejce,4 str.česneku,sůl,pepř,oregano, strouhanka-rozložené maso v prsní části ještě trochu rozkrojím doplacata a trošku naklepu, osolím, potřu asi třetinou masové směsi (ml. maso, vejce, mléko,česnek,oregano, sůl,pepř - vymíchám dohladka a zahustím strouhankou),rozložím angl.,zase potřu směsí na to dám plátky sýra, rozetřu zbytek směsi a nakonec párek.Sroluji, povážu a opeču na troše oleje a másla zprudka na té největší pánvi co mám, hezky ze všech stran.Roláda mi stejně přečuhuje přes pánev, tak je to trochu boj..pak přendám do pekáče a trošku podliji a peču pod alobalem cca 1,5 hod., posledních 30 min odkryté,aby se udělala zlatavá kůrčička. Můžete do mlet.směsi přidat i hrášek nebo zel.fazolky, je to na řezu hezčí, barevnější. Jinak, kuře kupuji už vykostěné. Jo, k té kuř. roládě, je lepší ji dělat den před,pěkně zatuhne a lépe se porcuje,pak ji jen přihřeji.
|
Více ... |
Vložil: prosinec 08 dne 20.10.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 20 z 57 [Dalších 37 >>] Upozornění: Dalších 130 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|