Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník RECEPTY


[<<Předchozích 10] Články 1120 z 35 [Dalších 15 >>] 
 KUŘE V MLÉCERECEPTY

Kuře osmahnu na sporáku na teflonové pánvi ze všech stran (původné recept je na másle s olivovym olejem, ale já dávám naporcované kuře a opeču to nasucho. Jde o to, aby se zatáhly póry a šťáva nevytekla, přidávat tuk mi připadá zbytečné). Když je kuře všude zlaté, osolím, opepřím, přendám ho do zapékací nádoby. Pak přidám 500ml mléka, půl tyčky skořice, 10 NEOLOUPANYCH stroužků česneku, hrst lístku šalvěje (čerstvou nebo mraženou) a lžíci citrónové kůry. Zatím se mi nepodařilo sehnat šalvěj, dávám tam bazalku a italské bylinky, tak je to veliká dobrota. Peče se v předehřáté troubě na 200 °C asi 1,5 hodiny (podle velikosti kuřete, naporcované je rychleji). V průběhu pečení jednou otáčím..

Více ...
Vložil: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) dne 7.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 MakovecRECEPTY

Makovec 3 hrnky polohr. mouky 1-2 hrnky cukru krupice (jak kdo má rád) 1 hrnek máku 1 prdopeč 1 hrnek oleje 2 vejce 1 hrnek mléka

Více ...
Vložil: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) dne 3.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mléčná polévka s vejciRECEPTY

V půl litru mléka vaříme 4 polévkové lžíce hrubé mouky. Po desíti minutách odstavíme a dokyselíme citronem. Polévka se nesmí už vařit a musíme dobře míchat, jinak by se mohla srazit. Podáváme se ztracenými vejci. (Vejce vaříme v osolené octové vodě, když se bílek srazí vyndáme na talíř a zalijeme polévkou). Do polévky můžeme přidat i vařené houby nebo brambory.

Více ...
Vložil: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) dne 7.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mrkvová krémová polévkaRECEPTY

asi 400 - 500 g mrkve, 1 cibule, máslo asi 40-50 g, lžíce hladké mouky, sůl, muškátový květ, nové koření, mletý kmín Mrkev nakrájíme na větší špalíky, spaříme vařící vodou, přidáme lžičku soli, špetku muškátového květu, menší špetku mletého nového koření (nebo 1-2 kuličky, které před mixováním vyndáte) a moka lžičku mletého kmínu. Mezitím, co se mrkev vaří, nakrájíme cibulku, hodíme na máslo, až zesklovatí, přidáme lžíci hladké mouky na světlou jíšku. Zalijeme trochou vody z mrkve a za stálého míchání necháme probublat. V mixeru rozmixujeme mrkev s menším množstvím vody a zalitou jíšku. Rozmixujeme do hladka, podle potřeby přidáváme vodu. Povaříme asi 8-10 minut. Podáváme s petrželkou. Obměna: na závěr vmícháme lžíci zakysané smetany nebo kyšku, můžeme podávat s osmaženou houstičkou nebo bílkovými nočky, pro dospěláky lze ke konci vaření přidat asi dvě lžíce kvalitního bílého vína a špetku bílého pepře. Množství vyjde asi na 4 porce, hustotu si můžete upravit dle svého gusta. Mě to vychází tak, že mám mrkve zcela zalitou vodou a všechnu vodu během vaření přidám do polévky. Je pak krémová a akorát.

Více ...
Vložil: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) dne 7.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nosislavský trdelníkRECEPTY

Suroviny: 70 g másla 70 g sádla 3O g cukru 5 žloutků sůl 25 g kvasnic 560 g mouky mléko Postup: Trdelníky jsou tradiční pochoutkou ve vinařských oblastech jižní Moravy a chutnají dobře i k vínu. Máslo umícháme se sádlem až pění. Do umíchané tukové směsi při dáme cukr, žloutky - vždy po jednom, pak osolíme a dáme vzejité kvasnice, mouku a mléka tolik, aby zadělané těsto bylo poměrně tuhé. Nyní těsto dobře vypracujeme a necháme málo zkynout. Z těsta vyválíme dlouhý těstový váleček téměř motouz, asi jako malíček silný. Pak pozorně namotáme na k tomu určený dřevěný váleček pomaštěný máslem. Povrch potřeme bílkovým sněhem a posypeme sekanými loupanými mandlemi. Pečeme za občasného, ale poměrně častého otáčení válečku v troubě a při pečení ho postříkáváme máslem. Vždycky se na chvilku trouba zavře. Avšak různé napodobeniny pečené v troubě nebo v různých zařízeních vytápěných elektrickými topnými spirálami si nezasluhují nazývat pravými trdelníky. Na druhé straně využití dnes hojně rozšířených zahradních grilů na dřevěné uhlí může být pro nás zajímavým přiblížením k jeho originální chuti i zpestřením našeho letního grilování.

Více ...
Vložil: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) dne 6.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Olejová bábovka RECEPTY

4 vajíčka 250 g cukru 250 g polohrubé mouky 6 lžic oleje 6 lžic vody vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva rum, kakao Utřeme cukr se žloutky, přidáme olej, vodu, mouku. Nakonec přidáme ušlehaný sníh a prášek do pečiva. Pokud chceme mít bábovku mramorovou, část těsta obarvíme kakaem. Pečeme cca 3/4 hod při 200°C.

Více ...
Vložil: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) dne 27.5.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pomerančové kuřecí řízky (z pořadu Pod pokličkou) RECEPTY

6 kuřecích řízků (nejlépe stahenních), 80 g másla nebo tuku. 180 ml pomerančového koncentrátu 1/4 hrnku medu 3/4 hrnku strouhanky 1/2 hrnku hladké mouky 1 lžička papriky 1/4 lžičky tymiánu 1/2 lžičky soli Řízky potřete rozpuštěným tukem. V misce smícháte pomerančový koncentrát a med. V jiné misce smícháte strouhanku, mouku, papriku, tymián a sůl. Řízky namočíte ze všech stran v pomerančové směsi a obalíte ve strouhance. Vložíte do pekáčku, přelijete zbývajícím máslem, směsí medu a pomerančového koncentrátu. Pečete při 190 °C 45 až 50 minut. Já jsem místo strouhany dala mleté oříšky s kukuřičnými lupínky a taky se to dalo jíst.. :o)

Více ...
Vložil: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) dne 7.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Prezidentská bábovkaRECEPTY

5 vajec, 10 dkg Hery, 20 dkg moučkového cukru, 20 dkg polohrubé mouky, 10 dkg mletých ořechů (vlašské nebo lískové), tabulka hořké čokolády, šlehačka, rum, prášek do pečiva. Utřít Heru s cukrem do pěny, po jednom přidat žloutky, mleté oříšky, nastrouhanou čokoládu, rum, postupně mouku s práškem, šlehačku a sníh z bílků. Peče se ve vysypané formě v předehřáté troubě (100°), až se zvedne přidat na 150°-200°. Doba pečení je asi hodina.

Více ...
Vložil: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) dne 14.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rafaelo na plechRECEPTY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 2 hrnky polohrubé mouky,3/4 cukru krupice(hlavně ne krystal), 1 hrnek mléka, 1 vanil. cukr, 1 prdopeč, 1 vejce, 1/2 hrnku oleje - to je na těsto Na nasypání je : 1 hrnek kokosu+ 1/2 hrnku cukru krupice- to smícháme (trochu necháme ne konec) A nakonec ještě 1 - 2 šlehačky POSTUP PŘÍPRAVY Všechny přísady na těsto smícháme a dáme na plech, posypeme smíchaným kokosem a cukrem a dáme péct do rozehřátě trouby na 150 stupnů. Pečeme tak 20- 25 minut. Hned po vyndání polijeme šlehačkou. Nakonec dovysypem zbytek kokosu s cukrem.

Více ...
Vložil: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) dne 6.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sekaná RECEPTY

Vybírám hodně libové maso, věřím spíš očím, než psanému textu. Na kilo masa dávám 3 mleté rohlíky (melu čerstvé), 3 vajíčka, jeden až dva kousky česneku, jednu cibulku, trochu mléka, sůl, z koření mleté nové koření, mletý nebo drcený kmín, mletý pepř (melu ze čtyřbarevného rovnou do sekané), trochu majoránky, sekanou petrželku a bazalku (čerstvou nebo mraženou). Nedám šišky, ale peču to v římském hrnci, po upečení sliju tuk. Mísu nevymazávám.

Více ...
Vložil: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) dne 7.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1120 z 35 [Dalších 15 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.