| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Moravská "bábovka" od Editky

No nevím na kolik je to bábovka, ale je to ukrutně dobré a nedává se do toho žádný tuk!!!! Jo a největší přednost je to krásně vlhké - ňam!!!
Suroviny:4 vejce • 20 dKg moučkového cukru • 1 vanilkový cukr

25 dKg hrubé mouky • 1 prášek do pečiva • sůl (špetka na dochucení - špetička)

30 dKg na hrubo nastrouhaných jablek • 2 dKg rozinek ( nejlépe dopředu namočených do rumu - můj typ - namočených do medoviny!!!!) • 2 dKg ořechů

• (no já bych i rozinky a ořechy přidala.... :-) )
Postup:Celá vejce rozmícháme s cukrem a vanilkovým cukrem,

přidáme mouku s práškem do pečiva (sůl),

nastrouhaná jablka, rozinky a ořechy.

Vše promýcháme - klasika....

Těsto vylijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy - já jí nemám, tak třeba do "srnčího hřbetu"...

Pečeme 35-40 min. při teplotě 180 stupńů celsia :-))

Tak ať chutná!!!!! papa
Vložil:

*EditaMT

Květňáčci
Datum:9.2.2009 8:18:49
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.