| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Korutanská specialita

Suroviny:TĚSTO: • 250 ml vlažného mléka, • 1 vejce, • 1 žloutek, • 100 g rozpuštěného másla, • 500 g hladké mouky • 40 g cukru • špetka soli • 1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí • NÁPLŇ: • 100 g másla, • 200 g cukru, • 3 PL skořice, • 240 g hrozinek, • 150 g mletých ořechů

Postup:Příprava:

Vypracujeme těsto a necháme dobře nakynout. Pak vyválíme nebo jen roztáhneme rukama do placky. Pomažeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem, skořicí, ořechama a hrozinkama. Zarolujeme do závinu po delší straně, zamačkáme konce a namotáme do vymazané bábovkové nebo dortové formy.

Formu dáme do NEVYHŘÁTÉ trouby a zapneme na 180 °C. Pečeme od doby vložení do trouby asi 50 minut.

Přikrývám po půlce pečení alobalem.
Vložil:

*Andy s klukama

soukromé album
Datum:14.3.2009 9:54:46
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.