| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Skoricovka

Suroviny:Na těsto: 3 celá vajíčka, 12 dkg cukru, 15 dkg hladké mouky, 3/4 prášku do • pečiva, 75 ml oleje, 75 ml vlažného mléka.

Na puding: 1/2 litru mléka, 1 čokoládový puding, 2 lžíce cukru.

Na potření: 1 zakysaná smetana, 1 vanilkový cukr.

Na posyp: mletá skořice
Postup:Z mléka, pudingového prášku a cukru uvaříme puding.

Vajíčka prudce šlehačem vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme

olej a mléko a nakonec mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný a

vysypaný menší pekáček nebo do dortové formy a ihned do tohoto syrového

těsta lžící lijeme uvařený puding cik cak. Poté vložíme do předem vyhřáté

trouby a upečeme do růžova. Puding nám v buchtě klesne a těsto nám vytvoří

takové bochánky.

Smícháme si zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a ihned povrch touto

kašičkou potřeme. Dáme někam za okno do chladu a po chvilce posypeme hustě

mletou skořicí. Krájíme až po úplném vychladnutí a skladujeme v lednici.

Jo péct na 150°C cca 25 minut, je třeba to hlídat, jde to rychle, buchta vyskočí nad pudink a jak začne hnědnout tak ji vyndej.

Vložil:

*Verdík

uk-diskuze
Datum:5.10.2009 19:38:18
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.