Suroviny: | 2 velke citrony • 225g philadelphia • 100g cukru krystal • 200g creme fraicheNa korpus: • 100g masla • 225g digestive biscuits • 1 a 1/2 lzice cukru demeraraNa polevu: • 3 lzice stavy z citronu • 50g cukru krystal • 150g ovoce (boruvky, maliny, jahody...) |
---|---|
Postup: | Rozdrtime susenky, smichame s rozpustenym maslem a cukrem, napechujeme do olejem vyjmazane formy (prumer 20cm) na dno a po stranach a dame chladit do lednice, zatimco si pripravime napln.Smichame syr, cukr a kuru z jednoho citronu v misce do hladka. Potom pomalu, lzici po lzici, primichame stavu z citronu, vymichame do kremova, nakonec pridame creme fraiche a velmi opatrne vmichame. Naplnime pripravenou formu s korpusem a dame chladit do lednicky, nejlepe alespon na sest hodin.Na polevu svarime cukr, stavu z citronu a ovoce, prelivame nakrajene kousky dortiku.Dobrou chut:-) |
Vložil: | UK1 uk-diskuze |
Datum: | 28.10.2009 15:33:30 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.