Suroviny: | 4 vejce • 1 a 1/4 hrnicku oleje (je nahrazuji 1/3 100% jablecnou presnidavkou-zdravejsi,myslim,ze jeste vlacnejsi) • 2 hrnicky cukru (davam hnedy,doporucovala bych u bileho trochu min) • 2 lzicky vanilkoveho extractu • 2 hrnicky hladke mouky • 2 lzicky prasku do peciva • 2 lzicky pecici (bicarbonat) sody • 1/2 lzicky soli • 2 lzicky mlete skorice • 3 hrnicky jemne nastrouhane mrkve • 1 hrnek lehce oprazenych vlassky orechu nasekanych nahrubo • 1/2 lzicky namleteho "orisku" (ted si nevzpomenu,jak se to v CR pesne jmenuje,ale je to takovy cca 3cm tuhy orisek,strouha se myslim i do perniku (angl Nutmeg)Poleva: • 1/2 hrnicku zmekleho masla (opravdu domekka,jinak vzniknou hrudky) • 1 hrnicek kremoveho syru-Philadelphia,Kiri a pod,mozna to pujde i z tvarohu) • 2 lzicky extraktu z vanilky • 4 hrnicky mouckoveho cukru (davam o trosku min,doporucila bych dat 3,vyslehat,ochutnat a pridat dle potreby) • trochu pomerancove stavy,dle chuti (ja vymackam tak pul velkeho pomerance jen tak v ruce),trocku pomerancove kury - oboji lze vynechat • |
---|---|
Postup: | vsechno smichat,vlet do vysypane formy a pect pri cca 200 stupnich,dokud nevyleze ciste paratko (min 40-50minut),dort je hodne vlacny,nebat se tohoVychladnout pred pridaanim polevy,pokud budete rezat v pulce,klidne pres noc do lednickyPolevu vyslehat do hladka,je to tuhe,pokud je dort vyssi,da se riznout v pulce a dat i dovnitr a pak navrch,jinak jen navrchDa se krasne skladovat v lednicce,klidne 5 dni,jen tak se nekazi a je mnam mnam.Pokud bude chutnat,da se nahore zdobit marcipanovou mrkvickou,je z toho hezky dort |
Vložil: | Pája (Vojtíšek 09+Honza11) Únorčátka 2009 |
Datum: | 3.11.2009 21:36:17 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.