| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Švábi (plněné datle či švestky)

Připravuji nejpozději 1 den před Štědrým dnem, ale klidně se může i dost dopředu. Kromě namáčení do polevy je toto cukroví vhodné i pro pečení s dětmi.
Švábi (plněné datle či švestky)
Suroviny:sušené datle či švestky (vypeckovat) • mandle (spařit vodou a oloupnout) • čokoládová poleva •
Postup:Postup: do každé datle strčíme mandli a stiskneme. Potom ponoříme do polevy a necháme zaschnout. Ve většině bytů je dobré uchovávát je v lednici (pokud nemáte jako já ledový "špajz", heč...)

Pokud děláte ze sušených švestek (nebo jiného hodně vysušeného ovoce), je dobré na půl dne namočit toto ovoce do rumu, tak hodinu před plněním vyndat, rozložit na síto a nechat rum vykapat a oschnout a pak už plnit.... Datle bývají dost měkké, u těch to není třeba.

Poznámka: je možné použít i zbytky jiných polev a případně jiné sušené ovoce, jako např. meruňky. Dám mandli a přehnu meruňku napůl, dále stejný postup. V rodinách zatížených na "zdravé mlsání" se dá takovýmito "bonbónky" ozdobit i stromeček.....
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:13.8.2008 2:15:37
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.