Suroviny: | 1 vejce • 100 g práškového cukru • 210 g čokolády na vaření • 120 - 150 g směsi ořechů, mandlí, rozinek, sušených meruněk, ananasu, papay a pod. (od všech druhů tak stejné množství) • 1/2 malé lžičky mleté skořice • na špičku lžičky kurkumy |
---|---|
Postup: | Všechny ingredience vložíme do kastrůlku a ve vodní lázni ohříváme a mícháme, až se vše spojí. Připravíme si obdélník alobalu (možné použít i pečpapír, tan případně pohladíme namočenou rukou, obrátíme a na suchou stranu sypeme cukr), posypu ho pr. cukrem a na to podélně poklademe cca polovinu hmoty. Zabalíme a při tom tvarujeme do válečku o průměru 3,5 - 4 cm. Dáme do chladna (dolů do ledničky) na cca 24 hodin. Šikmé plátky můžeme nakrájet hned, nebo až před servírováním na mísu. Poznámka: mandle a ostatní přísady krájíme na kousky - na řezu tvoří potom tu správnou "salámovou" mozaiku. Doporučuji nedělat v přítomnosti malých dětí - manipuluje se hodně s horkou vodou a hmotou...Z uvedeného množství je cca 100 koleček (asi 500g). |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 13.8.2008 2:44:56 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.