Suroviny: | Koláč s podmáslím • 400g jahod (např.) • 50g cukru na posypání ovoce • 1 lžíce škrobu • 200g hrubé mouky • 1/2 prášku do pečiva • 180g cukru krupice • 1 vejce • 250ml podmáslí • 125ml olejeDrobenka: 250g hrubé mouky • 100g másla • 250g cukru • (ale myslím, že z tohoto množství toho bylo na deset koláčů :-) |
---|---|
Postup: | Ovoce se zasype cukrem a škrobem, aby pustilo šťávu a "nepromáčelo" koláč. Mouku prosát s práškem, utřít vejce a cukr, přisypat prosátou mouku a vlít podmáslí. během míchání přilévat olej. Připravit drobenku.Prdnout těsto na plech, naházet na něj ovoce bez šťávy, zasypat drobenkou.Péct na 220°C |
Vložil: | zuni uk-diskuze |
Datum: | 19.3.2010 13:43:58 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.