Suroviny: | Na těsto: 250 g polohrubé mouky • 125 g másla • 20 g práškového cukru • 1 žloutek • trochu citronové kůryNa plnění: 50 g rozpuštěné tmavé čokolády na potření • 50 ks (cca) višně v rumu (vedlejší produkt výroby višňovky). • Na krém: 150 g hořké (raději víceprocentní) čokolády • 250 g másla |
---|---|
Postup: | Z uvedeného množství je cca 50košíčků.Postup:Smícháme suroviny na těsto (je dobré ho nechat 2 hodiny nebo přes noc odležet) a plníme jím tence formičky na košíčky. Není potřeba formičky vymazávat!Pečeme na 140° do mírného zrůžovění okrajů (10 až 12 minut, ale každá trouba peče jinak), necháme prochladnout a potom je opatrně vyklopíme z formiček a necháme vychladnout úplně (aby nám krém netekl).Mezi tím, za občasného promíchávání, rozpustíme ve vodní lázni čokoládu na krém. Máslo pokojové teploty utřeme do pěny a rychle vmícháme rozpuštěnou čokoládu.Rozpustíme si (můžeme použít hrneček, kde jsme rozpouštěli čokoládu do krému) čokoládu na potření košíčků a vychladlé košíčky potřeme na vnitřní straně štětečkem čokoládou, aby višeň košíček úplně nerozmáčela. Do každého dáme (nejlépe sáčkem) trochu krému, pak dáme "opilou" višeň - můžeme i s troškou tekutiny - a nahoře opět nastříkáme krém. Pokud chceme košíčky uchovávat déle, je dobré povrch uzavřít čokoládovou polevou.Můžeme ozdobit nějakým cukrářským zdobením, kandovanou višní, perličkou a pod. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 26.1.2019 21:39:22 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.