| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Sicilská crostata

Letní chutě a vyzrálé ovoce začarované do křehkého italského koláče. Crostata pochází ze Sicílie, ale miluje ji celý Apeninský poloostrov. Marmeládovou náplň klidně zvolte podle vlastní chuti. Italský originál bývá nejčastěji meruňkový nebo ostružinový.
Suroviny:400 g vypeckovaných švestek • 220 g švestkových povidel Hamé • 1 lžíce kukuřičného škrobu • šťáva z půlky citrónu • 3 lžíce tmavého rumu • 50 g třtinového cukru

Na drobenku: • 100 g másla • 100 g ovesných vloček • 50 g strouhaného kokosu • 50 g nasekaných vlašských ořechů • 50 g mandlové mouky • 90 g třtinového cukru • ½ lžičky skořice • špetka hřebíčku • špetka soli • máslo na vymazání •
Postup:Švestky si nakrájíme na čtvrtky a smícháme s ostatními surovinami na ovocnou směs.

Všechny suroviny na drobenku dáme do druhé mísy a důkladně zpracujeme prsty.

Zapékací misky si vymažeme máslem a naplníme ovocnou směsí, na kterou nakonec nasypeme drobenku.

Pečeme na 180 stupňů zhruba 20 minut.

Vložil:

Čížek

Datum:18.7.2019 15:46:57
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.