Suroviny: | 4 velké brambory, • 4 červená rajčata, • 1 střední cibuli, • 1 větší mrkrv, • česnek, • sůl, • pepř mletý, • majoránku, • 1 vejce, • 1/2 kelímku smetany, • 2 tavené sýry Madetka • (může být i plátkový nebo hermelín) • Olej nebo máslo |
---|---|
Postup: | Nejprve si připravíme suroviny. Nastrouháme mrkev (nahrubo), Nastrouháme brambory (nahrubo) podle chuti sůl, pepř, majoránku a rozdrcený česnek. Na kolečka nakrájíme rajčata. Cibuli na drobno a můžeme vrstvit. Do předem připravené formy nalijeme olej a nasypeme cibuli. První vrstva brambor, sýru a rajčat. Druhá vrstva brambor, mrkve a sýru. Poslední vrstva brambor. Zlejeme ušlehaným vajíčkem se smetanou. Pečeme na mírný stupeň asi 45 minut do zlatova. Přihlédněte ke zkušenostem z vlastní troubou.Pro masožravce ;o) do vrstev ještě zakonponujte šunku nebo uzený.Dobrou chuť ;oP |
Vložil: | Maky27 Zdeněk a Markéta |
Datum: | 5.9.2008 9:30:55 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.