| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hledání 

Kolo pro život

Největší seriál závodů horských kol určený pro širokou veřejnost včetně dětských závodů a bohatý celodenní doprovodný program.
Kdy:17.8.2019
Kde:Chrudim - areál ploché dráhy za Gymnáziem J.Ressla K Ploché dráze 537 01 Chrudim
Region:Chrudim
Popis:Kolo pro život je největší seriál závodů horských kol určený pro širokou veřejnost včetně dětských závodů a bohatý celodenní doprovodný program zdarma. Chrudimský závod je třináctou zastávkou této celorepublikové akce, které se ročně účastní přes 25 000 osob různého věku a výkonnosti.
Klasická biková trasa 66 km, která v seriálu patří k těm náročnějším. Profil je hodně jezdivý plný zajímavých technických pasáží, dlouhých výjezdů a sjezdů. Je třeba dobře rozvrhnout síly a zvláště při jízdě dolů být opatrný. Během jízdy vystřídáte všechny druhy povrchů včetně kořenů, kamenů i vody. K „Manitou“ brody přes řeku patří, stejně jako cesty lemující do ruda zbarvené áleje jeřabin a dozrávající kukuřice. Vzhledem k délce a náročnosti trasy jsou na trase B k dispozici j 4 dobře vybavené občerstvovací stanice. Na dvou místech můžete v případě technických problémů využít službu mechanika v Technickém servisu Kooperativy.

Vůbec nejoblíbenější céčková trasa v seriálu KPŽ má 39 km. Ideální poměr mezi délkou a převýšením. Najdete zde stejně zajímavé úseky jako na trase B, ale nemusíte se bát, že byste nedojeli. Pokud se závoděním začínáte, nebo nemáte natrénováno, kolik byste si představovali, určitě kratší závodní trasu doporučujeme. Kulisou vám bude krajina Železných hor, doprovázet vás bude na několika úsecích řeka Chrudimka. Na trati je k dispozici 1 občerstvovací stanice. Na stejném místě můžete v případě technických problémů, využít službu mechanika v Technickém servisu Kooperativy.

Letošní novinkou je Active Tour segment, který bude na každém závodě označovat nejkrásnější místo trati. Až spatříte bannery Active Tour, zkuste aspoň na vteřinu zvolnit a vychutnat si výhledy kolem sebe, budou stát za to!

Birell segment je označení místa či výjimečné části trati, která vám v paměti (doufáme, že v pozitivním smyslu) zůstane. Teď ale k vlastnímu segmentu, který se nachází na posledním výživném stoupání trasy B i C. Tento úsek se jmenuje Cítkov a je známý též jako „Citkovák“. Segment měří 0,6 km, vede lesem do kopce a překonáte na něm převýšení 66 m. Jen pro zajímavost, časový rekord na tomto úseku drží Marek R. před Matoušem Ulmanem a Zdeňkem J., mezi ženami drží prvenství Jana Pichlíková. Uvidíme, jestli jim přední pozice některý z účastníků Manitoučka bude chtít vyfouknout... Podstatné ale je, tuhle pasáž trati si z posledních sil pořádně užít. O tom také Birell segmenty na trasách seriálu Kolo pro život jsou. Užít si je a zapamatovat, případně se sem někdy zase vrátit, třeba s kamarády nebo rodinou.

Family trasa a dětské závody
Stejně jako obě dlouhé trasy i nezávodní trasa Family jízdy startuje z historického Resselovo náměstí v centru Chrudimi, ale na rozdíl od B a C, účastníci D neabsolvují sjezd schodů. Trasa je nezáludná s nádhernými pasážemi podél Chrudimky, kde si můžete v klidu zastavit, odpočinout si nebo osvěžit unavené nohy. U Hlubokého potoka na účastníky čeká občerstvení a doplnění pitného režimu. Když budete mít štěstí, uvidíte v závěrečné části vyjížďky výcvik našich výsadkových oddílů na letišti v Chrudimi.

Dětské závody včetně závodů na odrážedlech pro nejmenší, závody horských kol pro pravé bikery (2 trasy: 30 a 50 km), nesoutěžní cyklo vyjížďka pro celou rodinu (10 - 20 km) s výhodným rodinným startovným, prostě zábavný den s kolem pro celou rodinu.

Bohatý doprovodný program pro všechny účastníky zdarma, zábava s kolem i bez. To je Kolo pro život, největší seriál závodů horských kol pro širokou veřejnost.

9:00 - 18:00
Mapa:
GPS:49°56'55.705”N, 15°46'55.398”E
WWW:https://www.kolopro.cz/
Vložil: Admin
Názory k aktivitě (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

zpět

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě

Fotky podle věku

Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.

ValinkaKubaADÉLKAADELINKAmiláček ADELINKAADÉLKA☺VikiBříško

Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.

Přihlásit k odběru

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.