| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Bublanina bez kypřícího prášku

 Celkem 9 názorů.
 Saamajna 


Téma: Bublanina bez kypřícího prášku 

(21.5.2017 9:36:52)
Nasla jsem napsany stary recept na ovocnou bublaninu (od tchyne, je na dovolene...):

4 vejce
200g mouky
200g cukru
200g masla

Zarazilo me, ze tam neni prasek do peciva, ve vsech receptech jinak je.
Ale zase na druhou stranu - driv ani neexistoval, tak asi to tak pekli.
Jak tedy postupovat?
Extra vyslehat bilek nebo vse dohromady?
 K_at 


Re: Jak na bublaninu bez kypriciho prasku 

(21.5.2017 9:49:34)
Saam, to vypadá spíš na tuhé těsto na rozválení. Ne bublaninu. A nemůžu si pomoc, buď to bude kamenný nebo spíš štrůdl....
 Deprivantka 


Re: Jak na bublaninu bez kypriciho prasku 

(21.5.2017 9:56:23)
Dělám podobnou, jako piškotovou, třenou:
BNílky zvlášť vyšlehat
žloutky s cukrem do pěny, přidat máslo,
přidat mouku
nakonec jemně "vmísit" bílky
Pravda, s moukou přidávám prášek do pečiva, bez něj jsem to nikdy nezkoušela.
A tipla bych, že to jen bílky "neunesou".
Třeba jo, jen to nebude tak nadýchané, ovšem opakuji, vyzkoušené nemám.
 Pruhovaná 


Re: Jak na bublaninu bez kypriciho prasku 

(21.5.2017 10:02:19)
Vypadá to jako klasické těsto na piškot.
Ja bych do světlé pěny třela žloutky s cukrem, hodně hodně, pak přidala mouku a vlažné rozpuštěné máslo a zase šlehala, až by se dělaly bubliny, aby se těsto co nejvíc provzdušnilo. Pak bych opatrně vmíchala ušlehané bílky.
Nesmí se to péci moc dlouho, aby to nevyschlo.
Jde o to, aby piškot byl vláčný, ne suchý.
Ovoce bych dala čerstvě až na upečený piškot ~;)
 Saamajna 


Re: Jak na bublaninu bez kypriciho prasku 

(21.5.2017 10:19:27)
Diky vsem, jdu na to a dam vedet.
 libik 


Re: Jak na bublaninu bez kypriciho prasku 

(21.5.2017 11:45:24)
200 g másla dle mého bílek neunese. Tím říkám, že pokud by mě někdo nutil to zkusit, ušlehám bílky a žloutky zvlášť.

Pokud nemáš prdopeč, nebo k němu máš nějaký odpor, udělej piškotovou.

 Vranice 


Re: Jak na bublaninu bez kypriciho prasku 

(21.5.2017 12:55:33)
Sice je to korpus na bezlepkové Míša řezy, ale dokážu si představit posypat těsto drobným ovocem a upéct:

Vyšleháme 6 bílků na tuhý sníh a uschováme jej na chvíli do ledničky. Ušleháme 6 žloutků, 6 PL cukru a 2 PL oleje do pěny, přisypeme 6 PL kukuřičné mouky a kakao a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Ihned vylijeme na pečící papír na plech (celý plech - těsto je celkem tenké, ideálně asi 2/3 plechu pokryjeme těstem) a dáme do předehřáté trouby a pečeme na 170 stupňů 7-10 min.

Mám to vyzkoušené, nechám vystydnout, namažu tenkou vrstvou ovocného džemu, navrstvím krém z tvarohu, zakysané smetany - improvizace podle toho, co je doma. Na to měkká čoko poleva, oříšky, kokos, co kdo rád. Se syrovým těstem se musí pracovat rychle, aby sníh zachoval nadýchanost.
 Saamajna 


Re: Jak na bublaninu bez kypriciho prasku 

(21.5.2017 14:25:06)
Tak jsem uslehala bilky zvlast a pridala je nakonec.
Vysledek je

~w~ !

Testo je tuzsi, na plech si keclo a musela jsem je do stran a rohu vareckou "rozmazat".
Mela jsem obrovsky jahody, ty jsem do testa pevne zatlacila.
Jahody jsem sazela tesne vedle sebe a bylo to moc blizko - ve vysledku trochu moc matlajici.
Tim to je pro detskej bufet nevhodny - neni to do ruky, musela jsem tam dat i talirky a vidlicky.~:(

Ale chutove uzasny a mensi ovoce zustane urcite hodne nahore, tak pak se to da jist i rukou.
 absinth 


Re: Jak na bublaninu bez kypriciho prasku 

(22.5.2017 10:45:50)
Někdy tak peču ze Sandtnerky, bez prdopeče. Jako píšou ostatní - ušlehat bílky zvlášť a žloutky s cukrem zvlášť. Jednou jsme to zkusili i na táboře bez mixéru, ale tam bylo víc silnejch rukou na šlehání :-)

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.