Saamajna |
|
(21.5.2017 9:36:52) Nasla jsem napsany stary recept na ovocnou bublaninu (od tchyne, je na dovolene...):
4 vejce 200g mouky 200g cukru 200g masla
Zarazilo me, ze tam neni prasek do peciva, ve vsech receptech jinak je. Ale zase na druhou stranu - driv ani neexistoval, tak asi to tak pekli. Jak tedy postupovat? Extra vyslehat bilek nebo vse dohromady?
|
K_at |
|
(21.5.2017 9:49:34) Saam, to vypadá spíš na tuhé těsto na rozválení. Ne bublaninu. A nemůžu si pomoc, buď to bude kamenný nebo spíš štrůdl....
|
|
Deprivantka |
|
(21.5.2017 9:56:23) Dělám podobnou, jako piškotovou, třenou: BNílky zvlášť vyšlehat žloutky s cukrem do pěny, přidat máslo, přidat mouku nakonec jemně "vmísit" bílky Pravda, s moukou přidávám prášek do pečiva, bez něj jsem to nikdy nezkoušela. A tipla bych, že to jen bílky "neunesou". Třeba jo, jen to nebude tak nadýchané, ovšem opakuji, vyzkoušené nemám.
|
|
Pruhovaná |
|
(21.5.2017 10:02:19) Vypadá to jako klasické těsto na piškot. Ja bych do světlé pěny třela žloutky s cukrem, hodně hodně, pak přidala mouku a vlažné rozpuštěné máslo a zase šlehala, až by se dělaly bubliny, aby se těsto co nejvíc provzdušnilo. Pak bych opatrně vmíchala ušlehané bílky. Nesmí se to péci moc dlouho, aby to nevyschlo. Jde o to, aby piškot byl vláčný, ne suchý. Ovoce bych dala čerstvě až na upečený piškot
|
|
Saamajna |
|
(21.5.2017 10:19:27) Diky vsem, jdu na to a dam vedet.
|
|
|