Lída+2 |
|
(20.11.2017 19:15:51) Sežeň si socialistickou "kuchařku naší vesnice". Ale pozor musí mít na hřbetě barevné proužkování....vygoogli si obrázky. Vařím a pečující roky podle ní. I moje babička ji sem tam vytáhla....ona jela podle oka, vařili pořád ve škole.
Jinak mě učila vařit babička okolo 6-7 roku.....ve stejné době začali moji kluci.....
Celé roky prázdninové obedy byly na mě.....naivně jsem si myslela, že takto drezuruje rodina všechny.....
Na rodine.cz mě fascinuje co lidí neumí základní věci.
Kdysi jsem kolegyni naučila buchty, myslela chudák kdoví co to nedá práce, pak to pekla pravidelně.
|
Bouřka |
|
(20.11.2017 19:33:04) Lído, možná měla kolegyně matku jako já Já celé dětství na dotaz, proč se u nás někdy neupečou buchty, slýchala, že je to moc komplikovaný. Pak jsem si to jednou za studií zkusila (nejezdívala jsem moc domů a o víkendech často experimentovala v kuchyni, tehdy jsem se asi naučila nejvíc vařit, ale základy jsme teda měla z domova) a zjistila, že na tom nic není. Moje matka, jinak velmi dobrá kuchařka, měla (pro mě poněkud nepochopitelně) prostě vždycky problém s kynutým těstem, no Naučila se s ním až na stará kolena, když si pořídila domácí pekárnu.
|
Lída+2 |
|
(20.11.2017 19:37:34) Bouřka, Jj to mi tvrdila i o tvarohovych knedlikach....takže asi jo....
No já měla v 9 letech na krku polívku, hlavní chod, miminka, batole a 7letou sestru....to byla teprve škola....a běda když nebyly dámy v 12h najedene a v postýlce....
|
Epepe |
|
(20.11.2017 20:34:15) Kynutého těsta jsem se taky dlouho bála. Teď už mě jen otravuje - bez robota je zdlouhavé.
Stejně tak se bojím piškotu a máslového krému, ať tam přidávám co chci, jak chci, tak se mi obojí pokaždé srazí.
|
Bouřka |
|
(20.11.2017 20:37:43) Já se bojím taženého a listového. Teda nebojím, ale nejde mit¨to. Listový chápu, já a váleček si nerozumíme Dlouho jsem měla respekt z odpalovaného, než jsem se odhodlala to zkusit a zjistila, že je to jak s tím kynutým. Akorát ty ovocný knedlíky z odpalovaného mi nějak nejdou.
|
Epepe |
|
(20.11.2017 20:42:30) Bouřko, to jsem teda nezkoušela ani jednou. Z odpalovaného dělala babička knedlíky, a pak dělala výborné placky se špenátem, z krupicové "kaše", ale to jsem vždycky taky zvojtila. Nepřekračuju svůj stín. Závin z tvarohového, ovocné knedlíky taky tvarohové a víc se s tím nemažu.
|
|
|
Epepe |
|
(20.11.2017 20:52:47) Danulu, nevím, jak v zahraničí, ale v ČR kupované listové stojí za starou bačkoru. Už ho ani nekupuju, párkrát už jsem to i vyhodila.
|
|
|
Bouřka |
|
(20.11.2017 20:53:54) No já listový taky zas tak moc nepoužiju, ale irituje mě, že mi to nejde
|
|
|
|
Bouřka |
|
(20.11.2017 20:51:55) Buchli, mramorovou desku nemám, velmi studenou kuchyni teda ano Byla jsem očitým svědkem toho, že to jde i v normální kuchyni na dřevěném válu. Ale já to prostě neumím s válečkem, válím obecně hrozný patvary (někde tu na to mám samostatný téma ), nezaválím pěkně ty dvě těsta do sebe.
|
|
|