M.Butterfly |
|
(29.6.2018 16:44:06) Podle mojí staré kuchařky jsem vždycky vařila čočku na kyselo v té vodě, ve které jsem jí namočila. Teď jsem se v některých receptech na internetu dočetla, že by se voda měla vylít. Buď ta, ve které je čočka namočená, a vařit v nové vodě, nebo dokonce uvést do varu, vylít a dát novou vodu. Jak vaříte čočku vy? Máte na to nějakou "vědeckou" teorii?
|
Líza |
|
(29.6.2018 16:46:02) Celej fígl je v tom, že pak bude méně nadýmavá. Pokud to neřešíš, klidně vař ve vodě, ve které jsi máčela.
|
Karkulína |
|
(29.6.2018 19:30:06) Lízo, fakt? To jsem nikdy neslyšela. Já tada vařím v té první vodě, neslívám, a nic nás nenadýmá. Ale mě teda nenadýmá skoro nic, mám asi dobré trávení.
|
Monika |
|
(29.6.2018 21:45:08) Když se nechá v té původní vodě, tak by měla být výhoda v tom, že nepřijdeš o minerály, co se do té vody prý při namáčení vylouhují a nevýhoda právě ta teoretická větší nadýmavost - tak jsem to alespoň opakovaně četla.
|
Karkulína |
|
(29.6.2018 21:47:10) No super, tak já to mám i s minerály! To mi připomíná, že zítra mám v plánu vařit čočkovou polívku - jdu namočit čočku.
|
|
Katka a 2 výrostci |
|
(29.6.2018 23:27:03) Ano,take mam tyto informace.
|
|
|
|
|
libik |
|
(29.6.2018 18:47:53) Vodu slévám, pokud nemám předvařenou čočku nebo nepoužiji papiňák. Čočku snášíme dobře, ale nejíme ji s párkem a houskou.
|
|
Bouřka |
|
(29.6.2018 20:24:43) Jak píše Líza. Vždycky vylévám, i tak trávím luštěniny špatně. Máčím dlouho a vodu obměňuju. Nutný to není u loupané červené čočky.
|
|
wer |
|
(29.6.2018 21:34:24) Vodu slevám, a dám novou, ale nemusí se.
|
|
sally |
|
(1.7.2018 17:25:35) čočku vařím červenou, nenadýmá, v stejné vodě jako máčím.
|
|
Girili |
|
(1.7.2018 23:44:28) Jak kdy. Kdyz se da nova voda, tak pry mene nadyma, kdyz se vari v puvodni, neprijde se pry o nektere nutricni hodnotne latky. Rozhoduju se bezprostredne pred varenim podle momentalnich preferenci. Nebo kdyz zapomenu namocit a varim v papinaku, tak je to jasne v jedne vode.
|
|
|