| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Vakuované potraviny

 Celkem 11 názorů.
 Černá kronika 


Téma: Vakuované potraviny 

(18.2.2022 16:24:42)
Máte někdo zkušenost, o kolik se prodlouží trvanlivost potravin vakuovací úpravou? Co třeba doma zavakuované mleté maso, vinná klobása nebo jitrnice? Máte někdo vakuovačku? Vyplatí se? Je těžké naučit se s ní pracovat?
 klíčnice 


Re: Vakuované potraviny 

(18.2.2022 16:51:26)
Já mám, ale žádnou profi. Spokojená jsem maximálně, ale nepoužívám na čerstvé potraviny, mám to hlavně na mrazení - když je možnost tak máme celého divočáka, nebo bereme domácí kuřata, vývary, v létě ovoce.. Za mne ~R^
 Pole levandulové 


Re: Vakuované potraviny 

(18.2.2022 19:05:04)
U mé vakuovačky tvrdí, že se trvanlivost prodlouží 5x. Tak dlouho to nikdy nenechávám, používám spíš na marinování nebo kratší uskladnění a jídlo je v pohodě. Mám vakuovací systém od Zwilling, Fresh a Save a použití je velmi snadné. Víc používám misky než sáčky, ale chystám se přikoupit sous vide, tak dojde i na ty pytlíky.
Dřív jsem měla misky Vacuvin, ze kterých se vzduch odsaje manuální odsávačkou, ale to je příliš složité, ten Zwilling se nabije jak telefon a pak funguje dlouho a sám.
 Fern 


Re: Vakuované potraviny 

(19.2.2022 17:02:47)
Pole, je na to sous vide nějaký konkr.přístroj? Děsně nám chutná maso upravené touto metodou,tak by mě zajímalo jestli na to musí být nějaká spešl trouba či co?
 Pole levandulové 


Re: Vakuované potraviny 

(19.2.2022 18:36:28)
Fern, ano, je to přístroj, taková "tyčka", kterou dáš do hrnce, naprogramuješ a ona vaří. Tad si to můžeš prohlédnout, je tam i návod a tak.
https://www.pottenpannen.cz/zwilling-enfinigy-varic-sous-vide-bily/?gclid=CjwKCAiAx8KQBhAGEiwAD3EiP3RHTtheeofct2q_Dm2JC1SpsnidPzAt-UOKSpa-EQVfkLzPOHVj6hoC260QAvD_BwE
 Fern 


Re: Vakuované potraviny 

(19.2.2022 18:56:10)
dík~;)
 neznámá 


Re: Vakuované potraviny 

(20.2.2022 20:10:08)
Fern a víš, že se sous vide vaří 20 a více hodin.~:-D
Já že si tu kolikrát řešila, jak je pomalé vaření neekonomické.

Já mám vakuovačku MAxxo profi. Na běžné použité stačí, nemám problém. Spíš je potřeba ji nechat na lince a nikam neuklízet, protože pak je člověk líný ji vyndavat a nepoužívá ji.
Trvanlivost potravin prodlouží dost, nedokážu přesně odhadnout kolik. Výborná je i na zamrazování masa, do mrazáku teda vakuuji jen to nejlepší maso, celá kráva by se dost prodražila. A také hodně prodlouží trvanlivost sýra nebo uzenin, hlavně u sýra využívám hodně.
 Okolík 


Re: Vakuované potraviny 

(19.2.2022 20:20:16)
Sous vide dělá manzel i v pomalém hrnci. Je tam na to nějaký program.
 Liaa 


Re: Vakuované potraviny 

(20.2.2022 20:50:49)
To bude spíš multifunčkní hrnec, obyčejný pomalý hrnec to neumí.
 Mr. Miçkey 


Re: Vakuované potraviny 

(19.2.2022 3:51:50)
Tezky to neni, ale doporucuju radeji si priplatit a koupit poradnou, ty levny jsou desnej kram, netahnou, nedrzi vakuum behem zataveni, netesni guma= zadny vakuum, prehrivaj se, takze musis chvili pockat, nez vychladne… Pote, co behem dvou let odesly 3 noname pristroje mam Caso VRH 690 advanced a do jinyhonbych nikdy nesel. Trvanlivost prodlouzi vyrazne, tak o 300% minimalne.
 Fern 


Re: Vakuované potraviny 

(19.2.2022 16:58:07)
Mám vakuovačku, občas používám; nejlepší se mi to zdá na ovoce,které z toho mražáku spotřebuješ až za delsí dobu, tak to uchová mnohem lépe ty vitamíny, než když tam máš ležet ovoce jen tak v sáccích.
Jinak si o tom zkus načíst na netu,to máš nejlepší. Je to dobrá věc,ale ne nepostradatelná,asi tak.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.